Yasadışı dinleme davasına başlandı

Adana’da aralarında hakim ve savcıların da olduğu kişilerin cep telefonlarının yasadışı dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada haklarında 47’şer yıl hapis cezası istenen 10 polisin yargılanmasına başlandı.Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan

Yasadışı dinleme davasına başlandı

Adana’da aralarında hakim ve savcıların da olduğu kişilerin cep telefonlarının yasadışı dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada haklarında 47’şer yıl hapis cezası istenen 10 polisin yargılanmasına başlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuksuz sanıklar emniyet müdürleri E.Y. (40) ve İ.B. (46), Emniyet Amiri A.A. (34), Komiser F.M. (42), polis memurları A.Ş. (29), H.S. (35), M.A. (37), R.K. (45) ve B.A.D. (52) ile emekli polis memuru A.K. (55) hakkında ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurma, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından dava açılmıştı.

Davada hakim ve savcılar K.V. (48), Y.K. (49), C.T. (49), Ş.U. (57), S.K. (58), A.G. (66), ile T.İ. (28), F.Y. (29), G.G. (32) A.Y. (34), F.U. (36) ve H.S. (44) müşteki olarak yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem