YAŞ sona erdi! İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ sonrası açıklamalarda bulundu.

YAŞ sona erdi! İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın YAŞ toplantısı sonrası açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görev süresi 1 yıl uzatılırken, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları emekliye sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrası açıklama yaptı.

16 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 40 amiral ve general 1 yıl görev süresi uzatıldı. 38 general ve amiral emekliye sevk edildi.

Yaşar Güler'in görev süresi 1 yıl uzatıldı.

YAŞ sona erdi! İşte alınan kararlar

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Ercüment Tatlı oğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu.

YAŞ sona erdi! İşte alınan kararlar

YAŞAR GÜLER İLK KEZ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, bu sene itibarıyla hem yaş haddini hem de görevdeki bekleme süresini dolduruyordu. Ancak 13 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Genelkurmay Başkanlığı görev süresine ilişkin düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre Genelkurmay Başkanının yaş haddi, birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar Cumhurbaşkanı onayı ile uzatılabilecek.

Bu kapsamda Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla uzatıldı. Görev süresinin uzatılmasıyla Orgeneral Güler, 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem