Yaralı Teröristten Eylül Uyarısı

TUNCELİ'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki dağlık kesimde geçen temmuz ayında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada sol bacağından yaralanan PKK'lı 'Şirvan' kod adlı terörist Mahmut Durmuş, tanınmamak için saçlarına jöle sürüp il dışına çıkmak ister

Yaralı Teröristten Eylül Uyarısı

TUNCELİ'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki dağlık kesimde geçen temmuz ayında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada sol bacağından yaralanan PKK'lı 'Şirvan' kod adlı terörist Mahmut Durmuş, tanınmamak için saçlarına jöle sürüp il dışına çıkmak isterken yakalandı.

Tunceli Jandarma Komutanlığı'na geçen hafta, çatışmada yaralanan PKK'lı bir teröristin Tunceli'den tedavi için İstanbul'a gideceği istihbaratı ulaştı. Hemen harekete geçen operasyon timleri, Ovacık ve Hozat ilçeleri kırsalında çalışma başlattı. 'Şirvan' kod adlı terörist Mahmut Durmuş, iki gün önce Tunceli dışına çıkmaya çalışırken il merkezi yakınlarında bindiği otomobilde yakalandı.

İstanbul'a tedaviye giderken dikkat cekmemek için dağda saçlarını uzatan, jöle ile şekil veren 27 yaşındaki terörist Mahmut Durmuş'un üzerinde ünlü bir markanın eşofman takımı, ayağında spor ayakkabı ve boynunda adının baş harfi yazılı kolye dikkati çekti.

Terörist Mahmut Durmuş ifadesinde, geçen temmuz ayında Ovacık İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında çatışmaya girdiğini ve sol bacağından yaralandığını söyledi. Dağda ilkel yöntemlerle tedavi olmaya çalıştığını, ancak ayağının giderek kötüleştiğini anlatan Mahmut Durmuş, bu nedenle kendi imkanlarıyla İstanbul'da tedaviye gitmeyi planladığını belirtti.

“ÖRGÜT KADERİME TERKETTİ''
Mahmut Durmuş, örgüte 2001 yılında katıldığını ve 3 yıl önce Tunceli bölgesine geldiğini kayderek, şunları söyledi:

“Çatıymada yaralanınca beni kendi kaderime terk ettiler, 'Ne yaparsan yap' dediler. Ben de İstanbul'a gitmek istediğimi bildirdim. Beni bir köyün yakınlarına getirip bıraktılar. Bir süre bastonla yürüdüm. Saçlarımı uzattım, köyde temin ettiğim jöleyi sürdüm. Uzun olan saçlarım dalgalı bir hal aldı, tıraş oldum. Tanınmamak için ne gerekiyorsa yaptım. Ancak, Tunceli dışına çıkamadan yakalandım.''

“ÖRGÜT PANİK İÇİNDE''
PKK içinde hayal kırıklığı ve paniğin hakim olduğunu söyleyen Mahmut Durmuş, “Fırsat bulsa çok sayıda kişi kaçacak. Son günlerde verilen kayıplar büyük bir moral çöküntüsü yarattı'' dedi.

PKK'nın silahlı kanadının sorumlusu Suriyeli Feyman Hüseyin'in kendilerine mayıs ayında talimat vererek örgütün ilan ettiği ateşkesin bittiğini, her grubun istediği eylemi yapmakta serbest olduğunu bildirdiğini anlatan Mahmut Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gruplar kendi başlarına karar alarak eylem yapıyorlardı. Mercan Dağları'nda vurulan PKK sorumlusu 'Medeni' kod isimli Nesih Özcan büyük bir moral bozukluluğu yarattı. Bizleri Karadeniz, Sivas ve Erzincan bölgesine göndermek ve yerleştirmekte o görevliydi.

İntikam için örgüt içinde ciddi eylem planları var.'' PKK'lı terörist Mahmut Durmuş, yakalandıktan sonra güvenlik güçlerinin kendisine iyi davranması karşısında şaşırdığını söylerken, “Hemen tedavime başlandı. İnsan muamelesi gördüm. Böyle muamele göreceğimi hiç tahmin etmiyordum'' dedi.

PKK'NIN YAPACAĞI EYLEMLERİ ANLATTI

Yaralı terörist Mahmut Durmuş, ifadesinde PKK'nın bu ay içinde yapmayı planladığı eylemler hakkında da önemli bilgiler verdi.

Örgütün vur- kaç eylemleri yapacağını ve eylül ayı ortalarında bu eylemleri tırmandıracağını kaydeden PKK'lı Durmuş, “Örgütün silahlı kanadının başındaki Feyman Hüseyin'in talimatı bütün örgüte iletildi. Özellikle iller ve ilçeler arasındaki yollar kesilerek, üst düzey yetkililerin kaçırılması ve üst düsey asker, polis ve sivil yetkililere karşı suikast ve bombalı saldırılar planlanıyor'' dedi.

PKK'lı teröristlerin il ve ilçe merkezlerine baskın yaparak asker ve polisin hedef alacağını, güvenlik güçlerine karşı mayınlama yapacaklarını kaydeden Mahmut Durmuş, “Bu arada ekonomik hedeflere yönelmeye, tesislere saldırmaya çalışacaklar. Ayrıca il ve ilçelerde intihar saldırıları yapmayı deneyecekler'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem