Yakalanan bombalar aynı seri

Büyükçekmece'de ise yol kenarına atılan bir poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu. Bu arada Ankara'da bulunan bombalar ile Yarbay Dönmez'in evinde bulunan bombaların aynı seriden olduğu belirlendi.

Yakalanan bombalar aynı seri

Büyükçekmece'de ise yol kenarına atılan bir poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu. Bu arada Ankara'da bulunan bombalar ile Yarbay Dönmez'in evinde bulunan bombaların aynı seriden olduğu belirlendi.

Aksaray'da polis ihbar üzerine geceyarısı gittikleri Ergenekon Apartamanı önünde, poşet içerisinde el bombası ve mermi buldu.

Olay, saat 01.00 sıralarında Ereğlikadın Mahallesi Küçükkergi Caddesi 8 numaralı Ergenekon Apartmanı önünde meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine Ergenekon Apartmanı önüne gelen Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, bir poşet içerisindeki el bombası ve mermileri gördü. Bomba uzmanının incelemesinin ardından poşet, içerisindeki bomba ve mermilerle birlikte TEM Şubesi'ne götürüldü. Poşette 3 el bombası, 1 sis bombası, 15 G-3 piyade tüfeği mermisi olduğu öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Halis Böğrücü, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, ele geçirilen mühimmatın incelendiğini söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE'DE DE MÜHİMMAT BULUNDU

Büyükçekmece'de yol kenarına atılan bir poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu.

Büyükçekmece Mezarlığı karşısındaki E-5 Karayolu kenarında temizlik yapan işçiler, bir poşet fark etti. Poşetin içini açtıklarında mermi ve boş kovanlarla karşılaşan işçiler durumu polise bildirdi.

Gelen polislerce incelenen poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 adet uçaksavar mermisi ile 4 adet G-3 piyade tüfeğine ait boş kovan bulundu.

Söz konusu mühimmata el koyan polis, başka bir suç unsuru olup olmadığı konusunda bir süre çevrede araştırma yaptı. Araştırma sonucu başka suç unsuruna rastlamayan ekipler, bölgeden ayrıldı.

Yetkililer, söz konusu mühimmatı yol kenarına atarak kaçan kişi ya da kişilere ilişkin başlatılan çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

ANKARA'DA 13 EL BOMBASI

Pursaklar yakınında Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, yol kenarına poşet içerisinde bırakılmış 13 adet el bombası bulundu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, havaalanına giden çevre yolu Altındağ girişi üzerinde TOKİ Blokları yakınında bir poşet içerisinde mühimmat bulunduğu ihbarını alan Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu poşetin içerisinde bulunan 13 el bombasını Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

El bombalarının incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderileceği öğrenildi.

KONYA'DA 600 MERMİ

Edinilen bilgiye göre, Kulu-Konya kara yolu 20. kilometrede Tavşançalı beldesi yakınlarında bir vatandaş tarafından yol kenarında poşet içinde 9 milimetre çapında 600 adet tabanca mermisi bulundu.

Vatandaşların ihbarı sonucu olay yerine gelen jandarma ekipleri, inceleme yaparak, 600 adet mermiye el koydu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem