Yahudi Lobisi Özür Diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Ermeni olayları konusunda tutum değiştirdiği bildirilen, ABD'deki Yahudi lobisi ADL'in Başbakanlığa bir faksla açıklama gönderdiğini belirterek üzüntülerini dile getirdiğini söyledi.TBMM Genel Kurul 11. cumhurbaşkanlığı

Yahudi Lobisi Özür Diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Ermeni olayları konusunda tutum değiştirdiği bildirilen, ABD'deki Yahudi lobisi ADL'in Başbakanlığa bir faksla açıklama gönderdiğini belirterek üzüntülerini dile getirdiğini söyledi.

TBMM Genel Kurul 11. cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylama sonrası çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Şimon Perez ile bir görüşme yaptınız. Amerika'daki Yahudi lobisinin geri adım atığına dair haberler var, bu konudaki gelişmeler nelerdir?” sorulması üzerine, ADL'in açıklamasının yazılı metnini faks olarak geçtiğini belirterek, “Bize yönelik bu açıklamadan dolayı özellikle bizim hasiyetlerimizi paylaştıklarını ve yaptıkları yanlışı da bize gönderdikleri yazılı faksta ifade ettiler” dedi.

Erdoğan, “Bundan dolayı da üzüntülerini ifade ettiler. “Ellerinden gelen bütün destekleri bugüne kadar nasıl verdilerse, bundan sonra vereceklerini ifade etiler" dedi.

“ADL'den gelen faksla Bunu dünyaya deklare edecekler mi yoksa Başbakanlığa gelen faksla sınırlı mı olacak?” soruya Erdoğan, “Hayır. Kendi sitelerine girdi zaten” cevabını verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin Ermenistan'a sözde soykırım iddialarını, tarihçiler, arkeologlar ve siyaset bilimcilerin de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından çalışılması söylediğini, ancak bugüne kadar Ermenistan'dan herhangi bir cevap almadıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem