Yağ yağması devam ediyor! Raflara dizilmeden kapış kapış gitti

Yağ yüklü gemiler vatandaşın endişesini dindirmedi,daha raflara dizilmeden kapış kapış aldılar

Yağ yağması devam ediyor! Raflara dizilmeden kapış kapış gitti

Ukrayna ve Rusya savaşı sonucu ülkemize ayçiçek yağı sevkiyatının engellemesi nedeniyle son günlerde marketlerde yaşanan izdihamlar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in anlaşması ile karara bağlanan ayçiçek yağını taşıyan gemilerin yakında Türkiye'de olacağının duyurulmasına rağmen sosyal medyada yayılan görüntülerde, yağların depodan çıkıp daha raflara gelmeden vatandaşlarca kapış kapış alındığı görülüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ayçiçek yağı sektörünü de etkiledi. Tedarikte sıkıntı yaşandığı ve Türkiye'de ayçiçek yağı stokunun bittiği iddialarının ardından çok sayıda vatandaş, marketlere akın ederek üçer dörder teneke yağ satın almıştı. Fiyatların da artışının etkisiyle vatandaşların marketlerde uzun kuyruklar oluşturması ve izdiham yaratması gündem olmuştu.

SEVKİYAT GEMİLERİ YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde karara bağlanan ayçiçek yağı sevkiyatının tarihi netleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 6 bin 99 ton ayçiçek yağını taşıyan gemi 15 Mart'ta Türkiye'de olacağını açıkladı. Diğer üç gemi ise 17 Mart'ta ülkemiz sularına giriş yapacak.

VATANDAŞIN YAĞ ENDİŞESİ SÜRÜYOR

Ayçiçek yağı konusundaki endişeler bitmesine rağmen sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, vatandaşların kapış kapış ayçiçek yağı alma telaşının devam ettiği görülüyor. Bir süper market zincirinde kaydedilen görüntülerde, depodan çıkartılan ayçiçek yağlarının daha raflarına dizilmeden müşterilerce çıkan izdiham sonucu bitirildiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem