WikiLeaks'ın Trabzonspor iddiası

8 Haziran 2005 tarihinde Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomatın Washington'a "05ANKARA3199" koduyla gönderdiği yazıda, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi bir müteahhit arkadaşına dayanarak verdiği bilgide Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "S

WikiLeaks'ın Trabzonspor iddiası

8 Haziran 2005 tarihinde Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomatın Washington'a "05ANKARA3199" koduyla gönderdiği yazıda, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi bir müteahhit arkadaşına dayanarak verdiği bilgide Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Sessiz, sakin, ağzı sıkı ve Başbakan Erdoğan'a itaatkar" olarak tanımlanıyor.

Faruk Özak'ın Milli Görüş'ün Sofi kanadından geldiği belirtilerek, "Erdoğan'ın AK Parti'ye tabandan destek sağlamak için sporu kullanma stratejisinin bir parçası olarak ve Mart 2004 Trabzon Belediye seçimlerinin kaybedilmesi sebebiyle; Erdoğan'ın İstanbul'daki güç kaynağını oluşturan İstanbul-Karadeniz eksenini oluşturan güçler, Özak'ın Trabzonspor başkanı olmasını sağladı. Duyumlara göre Erdoğan, Başbakanlık örtülü ödeneğinden Trabzonspor'a birkaç milyon dolar transfer edip, Özak başkanlığındaki Trabzonspor'un daha iyi futbolcular almasını imkan sağladı. Bağlantılarımız, Özak'ın eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e nazaran daha dürüst olmasını umuyorlar" bilgisine yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler