Veli Küçük: Karadeniz'i inceleyin

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 7 askerin şehit edildiği Tokat'taki saldırıyla ilgili suçlandığını iddia ederek komutanlık yaptığı dönemin incelenmesini istedi.Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıkla

Veli Küçük: Karadeniz'i inceleyin

Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 7 askerin şehit edildiği Tokat'taki saldırıyla ilgili suçlandığını iddia ederek komutanlık yaptığı dönemin incelenmesini istedi.

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ''7 askerin şehit edildiği Tokat'taki terörist saldırının kendisine bağlanmak istendiğini'' söyleyerek, Karadeniz bölgesinde komutanlık yaptığı dönemin mahkemece incelenmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın talepler bölümünde söz alan tutuklu sanık Muzaffer Tekin, askerde ''patlamayan el bombalarına tekrar nasıl pim takılır'' gibi bir eğitim olmadığını ifade ederek, ''Osman Yıldırım bombaları tek parça halinde aldığını söylüyor. Oysa profesyonel hiçbir asker bombanın başını gövdesine takılı olarak ne taşır ne de kimseye verir'' dedi.

Cezaevinde kendi imkanlarıyla bir el bombası maketi yaptığını belirten Tekin, üst kısmında karton parçası olan ve içinde açık renkli bir toz bulunan yeşil bir cam şişeyi heyete göstererek, ''Bu, benim cezaevi ortamında yaptığım el bombasıdır'' diye konuştu.

Şişenin kapak kısmını kaplayan kartona takılı parçayı gösteren Tekin, ''Bu, el bombasının pimidir. Bunu çektiğiniz zaman kapağın üzerinde bulunan tertibatın ateşlemesi tetiklenmiş olur. Kapak kısmında bulunan fitil de gövde içerisindeki TNT'yi ateşler'' diyerek, el bombasının nasıl patladığını anlattı.

Veli Küçük de 23 aydır tutuklu yargılandığını hatırlatarak, ''Aileyi İstanbul'dan buraya taşıdık, baba-kız savunma yapacağız diye'' şeklinde konuştu.

Osman Yıldırım ve Alparslan Arslan'ı ilk defa bu duruşma salonunda gördüğünü ifade eden Küçük, hayatı boyunca hiç kimseden hukuka aykırı talimat almadığını ve hiç kimseye hukuka aykırı talimat vermediği söyledi.

-''AKLANARAK ÇIKMAYI 2 YILDIR BEKLİYORUM''-

Küçük, ''Veli Küçük'ü karalamak, yok etmek için, benim üzerimden Türk ordusunu karalamak için 'JİTEM' dediler. Buradan aklanarak çıkmayı 2 senedir bekliyorum. Birçok hastalığım olduğu halde bu yola başvurmadım. Sayın Başkanım, beni burada daha fazla tutmak için elinizde ne vardı, şu anda ne kaldı?'' diye konuştu.

Mahkemenin Talat Aydemir dosyasını istediğini hatırlatan Küçük, ''Talat Aydemir dosyasında Veli Küçük ile ilgili bir şey mi arıyorlar? Ben o zaman Harp Okulu değil, Kuleli Askeri Okulundaydım. Oradan bir şey bulamazlar, başka şey arasınlar'' şeklinde konuştu.

Bu dosyanın 6 ay sonra mahkemeye gelebileceğini ifade eden Küçük, ''Ya Atatürk'e İzmir'de yapılan suikast girişiminin dosyasını isteselerdi, 5 senede gelirdi. Ben 5 sene daha bekleyecektim'' dedi.

Tokat'taki terörist saldırıda 7 askerin şehit edilmesi olayına değinen Küçük, bu saldırıyla bağlantısı olduğu yönünde yapılan haberlere tepki gösterdi.

Küçük, ''Tokat'taki saldırı olayının benimle bağlantısı olduğu iddiası Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemenin önüne getirilirse hiç şaşırmayacağım'' diye konuştu.

Karadeniz bölgesinden sorumlu olarak 1996-1998 yılları arasında komutanlık yatığını ifade eden Küçük, bu dönemde bölgeye PKK'nın hiç giremediğini, DHKP/C'nin de çekilmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Küçük, mahkemeden, Karadeniz Bölgesi'ndeki çalışmalarına ilişkin dönemin incelenmesini istedi.

Duruşmaya akşam yemeği arası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem