Vekillerden Sümela yorumu

Trabzon’un fetih tarihi olan 15 Ağustos 1461 ile Sümela manastırında ayin yapılacak gün olan 15 Ağustos’un aynı günlere çakışması dikkat çekti. Trabzon’un gündemine oturan bu olayla ilgili haber61.net milletvekillerinin görüşlerini aldı. İşte Milletvekill

Vekillerden Sümela yorumu

Trabzon’un fetih tarihi olan 15 Ağustos 1461 ile Sümela manastırında ayin yapılacak gün olan 15 Ağustos’un aynı günlere çakışması dikkat çekti. Trabzon’un gündemine oturan bu olayla ilgili haber61.net milletvekillerinin görüşlerini aldı. İşte Milletvekillerinin açıklamaları:

 

‘BİLMİYORDUM’

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu: “Ben bu tarihe denk geldiğini bilmiyordum. O bence tesadüfi olmuştur, bilinçli değildir. Senede bir defa ayine açılmasında da sakınca görmüyorum. Vali beyin düşüncelerine de katılıyorum. Sonuçta Turizm açısından katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşülüp ayin gününün ileri veya daha önce bir güne alınması yönündeki soruya ise Seymenoğlu, “Şuanki aşama nedir bilmiyorum. O konuda bir şey diyemem” ifadelerini kullandı.

 

‘TARİH DEĞİŞTİRİLMELİ’

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi: “Ben ibadete açılmasına sınırlı bir şekilde sakınca görmemiştim. İbadete belli bir günde açılabilir. Ama o tarihi değiştirmek gerekir. Bu olayı tesadüf olarak değerlendirmek istiyorum. Özel bir şey olmaması gerektiğini düşünüyorum”

 

‘PONTUSÇULUK ZEMİNİ’

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu: “Bu konu ile ilgili geçen yıl gelmişlerdi ayin yapmak için. Turizm Müdürümüz oranın müze olduğunu ifade etmişti. Ben ozaman sayın valiyi aramıştım. Vali bey bu talimatı kendisinin verdiğini söylemişti. Ben de kendisini tebrik etmiştim. Ama aradan kısa bir süre geçti ve devlet bakanı Egemen Bağış Trabzon’a geldi. Vali beyle bir görüşme yaptı. O görüşmede ne konuşuldu bilmiyorum. Daha sonra Trabzon’da ayin yapılabilir fikri ortaya koyuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 yılı bütçesine ben Trabzon Milletvekili olarak katıldım.

Ben orada bir şey ifade etmiştim, hristiyanlarının amacının emellerine zemin hazırlanmak için yapıldığını söylemiştim, örnek de vermiştim mesela bakın Trabzon’da Ayasofya müzesi olarak anılan yer resmiyette bir camiidir. Ama Müslümanlar burada namaz kılamıyor. Ben Başbakan’a da soru önergesi yazdım. Yunanistan’da eski olan caminin onarılıp Müslümanların orada namaz kılabilmesini isteyebilir miyiz diye bir soru önergesi. Ama hala cevap gelmedi. Bence bu olay Pontusçuluğa zemin hazırlamaktır. Üstelik bu tarih de tesadüf değildir. Kesinlikle yanlıştır bu olay. Bunun peşinden daha tavizkar isteklerin ortaya çıkacağını da söylenebilir”

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

 

İlgili haberler:

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler