Vedat Peker Kanada'da yakalandı

Çete lideri olmakla suçlanan ve yaklaşık iki yıldır kırmızı bültenle aranırken, Kanada’nın Vancouver kentinde yakalanan Sedat Peker’in ağabeyi Vedat Peker Türkiye’ye getirildi.Hollanda Kraliyet Havayolları’nın tarifeli seferiyle, saat 00.30’da iki polis e

Vedat Peker Kanada'da yakalandı

Çete lideri olmakla suçlanan ve yaklaşık iki yıldır kırmızı bültenle aranırken, Kanada’nın Vancouver kentinde yakalanan Sedat Peker’in ağabeyi Vedat Peker Türkiye’ye getirildi.

Hollanda Kraliyet Havayolları’nın tarifeli seferiyle, saat 00.30’da iki polis eşliğinde Amsterdam aktarmalı Kanada’nın başkenti Toronto’dan İstanbul’a getirilen Peker, Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolünün ardından Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Peker, gazetecilerin soruları üzerine, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kırmızı bültenle aranmadığını ve kendi isteği ile Türkiye’ye geldiğini belirterek, "277 gün yatacak cezam var. Tutuklusu olmayan bir davada yargılanıyorum. Bu dava için kendi isteğim ile geldim. Hakkımda kırmızı bültenle arandığıma dair iddialar var bu doğru değil. Bu tür haberlerin yayınlanması çok ayıp. Uluslararası aranmam yok. Hiçbir ülkeye kaçak girmedim. Ben yurtdışındayken kaçak girdiğimi söylemişlerdi" dedi

Kanada’ya giriş yaptıktan sonra 25 Ocak’ta iltica başvurusu yapan Peker’in iltica gerekçesi olarak ’Ergenekon davası nedeniyle baskı gördüğü için Türkiye’den kaçtığı’ iddiasını öne sürdüğü ifade edilmişti. Peker’in bir yıldır İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığının fark edilmesi üzerine polis çağrıldı. Peker, hakkındaki kırmızı bülten ve Kanada’ya yasadışı yollardan girmek suçundan tutuklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem