Varlık Barışı uzuyor, yurtdışı çıkış harcı artıyor

AK Parti Başkan vekili Mehmet Muş, yeni torba yasanın ayrıntılarını açıkladı. Muş "Varlık Barışı'nı 6 ay daha uzatmayı teklif ediyoruz" dedi. 

Varlık Barışı uzuyor, yurtdışı çıkış harcı artıyor

AK Parti Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'e sundukları yasa teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.  Muş "Varlık Barışı'nın süresi 6 ay daha uzatarak 31.12.2019 sonuna kadar uzatmayı teklif ediyoruz. Yine aynı şekilde basit  şekilde vergilendirilen esnaflarımız var müracaat etmeleri halinde gider kısmına bakılmaksızın gelirin belirli oranda vergi vermesinin önünü açıyoruz" dedi.

'TCMB KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPACAĞIZ'

Muş, teklifte TCMB Yedek Akçesi'nin yüzde 10 olarak ayrılmasının da yer aldığını kaydetti.  Muş "Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz. Yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz" ifadesini kullandı. Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliğine de değinen Muş, değişikliğin kanunsuz olmadığını belirtti.

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI ARTIYOR

Muş, Yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını teklif ettiklerini belirtti.

ŞİRKET BORÇLARINA YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI

Muş "Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için düzenleme getiriyoruz. İstanbul Yaklaşımı benzeri bir sistem. 2 yıllık sürede şirketlerin müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar yapılandırılacaktır" diye konuştu.

'KLONLANMIŞ TELEFONLAR 4 AY İÇERİSİNDE KAPATILACAK'

Muş "Klonlanmış telefonların, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir" dedi.

ZORUNLU KARŞILIKLARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK

Torba yasada ayrıca zorunlu karşılıklarla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Merkez Bankası'nın bilgi taleplerinin gerçek zamanlı ve anlık karşılanmasını teminen maddeye bu yönde hüküm eklenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler