Validen 21 Afgan çocuk ile ilgili açıklama

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, kaçan 21 Afgan çocukla ilgili açıklamalarda bulundu.Edinilen bilgiye göre, farklı illerden Erzincan'a getirilen ve yaşları 13-18 arasında değişen yabancı uyruklu çocuklar koruma altında kalmaları için Aile ve Sosyal Poli

Validen 21 Afgan çocuk ile ilgili açıklama

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, kaçan 21 Afgan çocukla ilgili açıklamalarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, farklı illerden Erzincan'a getirilen ve yaşları 13-18 arasında değişen yabancı uyruklu çocuklar koruma altında kalmaları için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı eski Kız Sabancı Yurdu'nda barınıyordu. 4 ay önce ise Sosyal Hizmetler yurdunda kalan 21 Afgan çocuk yurttan kaçarak kayıplara karıştı. Bunun üzerine Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü birimleri, kaçan çocukların farklı illere gitme ihtimaline ve son zamanlarda yaşanan terör olaylarında hedef haline gelmelerine karşı kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.

Konu ile ilgili olarak Erzincan Valisi Süleyman Kahraman şu açıklamada bulundu:

"Bu kaybolduğu iddia edilen 21 Afganlı çocuk uluslar arası hukukta refakatsiz çocuk olarak tarif ediliyor. Bunlar İzmir'den Temmuz ayında ilimize gönderildi. Bu çocuklar bizim Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze bağlı bir merkezde sosyal amaçlı topluma kazandırılması için gerekli faaliyetler yürütülüyor. Bu faaliyetler yürütülürken çocuklar bir gece bulunduğu merkezden çarşaf sarkıtarak izinsiz olarak gitmişlerdir. Bununla ilgili gerek Emniyet birimimiz gerek Jandarmaya bütün birimlerimize her türlü talimat verildi. Araştırma yapılıyor. Bunlar yaş itibariyle çocuk değiller aslında fiziki olarak en küçüğü 15 yaşında en büyüğü de 20'li yaşlarda. Bunların amacı aslında o zamanda bizim burada kalmak istemiyorlardı. Özellikle Avrupa ülkelerine gidip orada ailelerine yardımcı olmak destek olmak ve çalışmak amacıyla gitmek istediler. Biz burada kendileri için çeşitli sosyal aktivite yaptık fakat kendilerini burada tutmaya yeterli olmadı. Biz bunların buradan gitmelerine rıza göstermiş değiliz. Çocukların bulunduğu merkez yüksek güvenlikli bir yer değil daha yeni bir merkezdi tabi. Bu çocukların bir kısmının Türkiye'de bir kısmının Avrupa ülkelerinde olduğu sosyal medya hesaplarından belirlenmiştir. İddia edildiği gibi IŞID ve benzeri bir örgüte gitmeleri mümkün değil çünkü çocuklar özellikle bu terör olaylarından kaçarak gelen çocuklar. Yaşları itibariyle de kendilerini örgüte kaptıracak kadar küçük çocuklar değil. Burada kalmaya devam eden çocukların bir kısmı burayı sevmişler burada kalmak istiyorlar hatta burada iş sahibi olmak istiyorlar. Bir kısmı da Avrupa ülkelerine kaçıp orada çalışarak sosyal durumlarını düzeltip ailelerine yardımcı olmak istiyorlar. Belki de ilerde ailelerini de Avrupa ülkelerine götürmek isteyen insanlar. Daha önceden kaçan 4 çocuk vardı onlar bulundu. Onları göçmen kaçakçılığı suçundan götüren kişide yakalandı ve şuan cezaevinde."

Validen 21 Afgan çocuk ile ilgili açıklama

Validen 21 Afgan çocuk ile ilgili açıklama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler