Silivri’de İmamoğlu davası: Destek mi, sosyal medya şovu mu?

Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davası için Silivri’ye giden partililerin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, “destek mi yoksa şov mu?” tartışmasını gündeme getirdi.
Silivri’de İmamoğlu davası: Destek mi, sosyal medya şovu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davası Silivri’de başladı. Duruşmayı takip etmek için Türkiye’nin birçok yerinden partililer Silivri’ye akın etti. Trabzon’dan da kalabalık bir partili heyetin İstanbul’a gittiğini gördük. Ancak Silivri’de öyle görüntüler ortaya çıktı ki (!) insan gerçekten şaşırmadan edemiyor. Bazı partililerin duruşmayı takip etmeye mi yoksa fotoğraf çektirmeye mi gittiğini anlamak mümkün değil!

Bir tarafta İBB davalarında yargılanan onlarca insan, diğer tarafta ise sosyal medyada paylaşılacak bir kare fotoğrafın peşinde koşan sözde siyasetçiler…

Gerçekten insanın aklına şu soru geliyor: Bu bir adalet mücadelesi mi, yoksa fotoğraf yarışı mı?

İnsanlar aylardır cezaevinde yatıyor. Aileleri perişan, yakınları endişe içinde. Bir kesim ise o atmosferde bile fotoğraf çekip sosyal medya paylaşımı yapma telaşında. Mahkeme salonunun önünde, Silivri Cezaevi’nin girişinde, kalabalığın ortasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada adeta yarışa girmiş durumda.

Peki bunun anlamı ne?
“Biz de oradaydık” demek mi?
“Yarın bir gün çıktığında bak biz seni yalnız bırakmadık” demek mi?

Eğer gerçekten destek vermek istiyorsanız, bunun yolu şov yapmak değildir.

Yola çıkarken bir fotoğraf paylaşırsınız, “Davayı takip etmek üzere Silivri’ye gidiyoruz” dersiniz, olur biter. Ama mahkeme atmosferinde, insanların geleceğinin söz konusu olduğu bir yerde fotoğraf peşinde koşmak gerçekten düşündürücü.

Bir tarafta büyük bir hukuki mücadele…
Diğer tarafta ise siyasi imaj uğruna verilen pozlar…

Bu nasıl bir anlayış?
Bu nasıl bir samimiyet?
O fotoğraflara bakıp insan biraz olsun utanmaz mı?

İçeride yatan insanların ailelerine, yakınlarına ve onları gerçekten destekleyenlere karşı bundan daha büyük bir saygısızlık olabilir mi?

Ne yazık ki birçok kişi siyaseti bir mücadele alanı olarak değil, bir gösteri sahnesi olarak görüyor.
Ve işte ortaya çıkan tablo da bu oluyor.

Ayıp, yazık, üzücü…

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum