Vali Yavuz'dan 19 Mayıs mesajı

Trabzon valisi Yücel Yavuz 19 Mayıs ile ilgili mesaj yayınladı.

Vali Yavuz'dan 19 Mayıs mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919'un, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletin yeniden ayağa kalktığı ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz" diyerek gençlere olan güvenini ve inancını ortaya koyan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 99 yıl önce milletin istikbalini ve istiklalini gençlere emanet ettiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde tarihimize ve değerlerimize samimiyetle sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarına yürekten inanıyorum. Onların heyecanla parıldayan gözlerinde, sevgiyle çarpan kalplerinde, bu vatanı, 99 yıl önce kanları ve canları pahasına muhafaza edip bizlere miras bırakan genç Mehmetçiğimizin irade, sebat ve inancını görüyoruz."

Yavuz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak ülkenin yarınları için en büyük enerji, güç ve teminatın gençler olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızı en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Trabzonlu hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem