Vali konuklarını konakta ağırladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Trabzon'da bulunan 7 Arap ülkesinin büyükelçileri ve eşlerini Valilik konutunda ağırladı.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile önceki gün Trabzon'a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, C

Vali konuklarını konakta ağırladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Trabzon'da bulunan 7 Arap ülkesinin büyükelçileri ve eşlerini Valilik konutunda ağırladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile önceki gün Trabzon'a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir ve Katar büyükelçilerini eşleriyle birlikte evinde ağırlayan Vali Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın eşi Verda Özak’ın da aralarında bulunduğu konuklarıyla yakından ilgilendiler.

Büyükelçileri ve eşlerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’un son yıllarda özellikle Arap turistlerin ilgi odağı olduğunu belirterek, “Trabzon’umuz tarihi geçmişi, kültür varlıkları ve doğasıyla turizmde son derece önemli bir merkez. Sayın büyükelçilerin bu güzellikleri bizzat kendilerinin tecrübe etmelerini, görmelerini ve böylece de kendi ülkelerinde ilgili yerleri bilgilendirmelerini istedik. Bu üç günlük gezinin sadece Trabzon’umuz için değil, bölgemiz ve ülkemiz adına çok olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Başlattığımız bu güzel ilişkileri daha da ileriye taşıyarak Trabzon’umuzun başta turizm olmak üzere bir çok konuda hak ettiği seviyeye çıkması için gayret sarf edeceğiz” dedi.

Heyet adına konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh ise ilk defa Trabzon’a geldiklerini belirterek Trabzon’da gördükleri konukseverlikten dolayı başta Vali Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık olmak üzere bütün Trabzonlulara teşekkür etti. Büyükelçi Duwalkh’i, “Sayın valimiz bize buraları tanımamız için vesile oldu. Eğer bizi buraya getirmeseydi böyle muhteşem güzel bir yeri görmemiş, bilmemiş olacaktık. Burada gördüğümüz fotoğrafı ülkemize döndükten sonra herkese anlatacağız. Şunun sözünü buradan verebiliriz. Burada gördüğümüz yakınlık ve ilgiyi, ülkelerimize, hükümetlerimize, özel sektörlerimize ve hatta kamu sektörümüze de anlatacağız ve burada yatırım yapmalarını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
Büyükelçi eşleri ile yakından ilgilenen ve kendi yaptığı yemekleri konuklarına servis yapan Bayan Kızılcık ise, “Üç günlük ziyaret sırasından çok güzel dostluklar kurduk. Bu dostlukların ömür boyu devam edeceğine inanıyorum. Ziyaretin Trabzon adına çok olumlu geçtiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü’de büyükelçilere ve eşlerine gösterdikleri yakın ilgiden ve misafirperverliklerinden dolayı Vali Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’a teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Trabzon ziyaretinde kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı da kendilerine Cumhurbaşkanı Gül’ün teşekkürlerini iletti.

Daha donra konuklarına Trabzon’a özgü gümüş işlemeli Kazaziye kolye hediye eden Bayan Kızılcık, konuklarına artık Trabzon’da bir evleri olduğunu ve her zaman kendilerini Trabzon’a beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler