Vali açıkladı: "Enkaz altında bir yaralıyla konuşuluyor"

İstanbul Valisi'nden çöken bina ile ilgili açıklama.

Vali açıkladı: "Enkaz altında bir yaralıyla konuşuluyor"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal'da çöken 8 katlı bina ile ilgili arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili son bilgileri paylaştı. 

Vali Yerlikaya enkaz altında bir kızla ekiplerin iletişim halinde olduğunu duyurdu. 7 binanın boşaltığını açıklayan Yerlikaya, bir binanın büyük risk taşıdığını, ekiplerin zaman zaman çalışmaları yarıda kesip risk analizi yaptığını ifade etti.

Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gazetecilere çalışmalarla ilgili son bilgileri paylaştı. 12 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını açıklayan Yerlikaya, ölen 3 kişinin kimliklerinin de tespit edildiğini söyledi.

Yerlikaya, AFAD ekiplerinin enkaz altında 'Hava' isimli yaralı bir kızla irtibat halinde olduğunu da söyledi. 

Bu arada çevredeki binalar boşaltıldı. Güvenlik gerekçesiyle çöken binanın enkazına çıkan sokaklar kapatıldı. Çok sayıda itfaiye ve ambulans hazır bekletiliyor. Çöken binanın hemen yanında bulunan ve boşaltılan bina ise çökme tehlikesine karşı lazerle sık sık kontrol ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem