Üzmez'e Bakanlık'tan inceleme

Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde, aile ve çocuklarla ilgili sorunları incelemek üzere kurulan alt komisyon başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, cinsel taciz mağduru 14 yaşındaki B.Ç. gibi binlerce çocuk ve kadının, İstanbul Adli Tı

Üzmez'e Bakanlık'tan inceleme
Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde, aile ve çocuklarla ilgili sorunları incelemek üzere kurulan alt komisyon başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, cinsel taciz mağduru 14 yaşındaki B.Ç. gibi binlerce çocuk ve kadının, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporlara benzer raporlarla mağdur olduğunu savunarak ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Üzmez olayında Tabipler Odası, baro ve basını suçlayan İncekara şunları söyledi:

"Bence Tabipler Odası büyük yük altında. Sadece bu çocuk değil, binlerce çocuk ve kadın bu tür raporlar yüzünden mağdur oldu. Tabipler Odası meslektaşlarını korumak adına parmağını oynatmadı. Yanında bir avukat, biri (Hüseyin Üzmez) çıkıyor, televizyon televizyon dolaşıyor. Baro nerede? Mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek oldu. Çocuğun mağduriyeti, ruh hali kimsenin umurunda değil. Yarın hayatına bu manşetler ne getirecek? Hüseyin Üzmez bir tacizci, basın başka bir tacizci. Olayı sokaklarda kanıksanır hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Tacizle mi, adamla mı uğraşıyoruz?"

Komisyonun kişi ya da olayla değil, kurumlarla ilgilendiğini ve denetleme görevi yaptığını vurgulayan İncekara, "Çocuk milletin maskarası mı onu görmeye gidelim? Yargının sorumluluğunu, kurumların sorumluluğunu takip ediyoruz. Üzüm yiyelim. Bu çocuğumuzun üzerinden bu tür sahte raporlarla mağdur bırakılan insanları düşünelim. Yargıyı, Tabipler Odasını adam gibi davranmaya davet edelim" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu 6 Kasım Perşembe günkü toplantısını çocuk istismarına ayırdı. Komisyon başta Hüseyin Üzmez davası olmak üzere Türkiye'deki çocuk istismarı, B.Ç.'yi koruma altında tutan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) Üzmez davasındaki tavrı gibi konularda aydınlanmak için SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ı dinleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem