Uyuşturucu İçene de Ceza Var

Zeytinburnu 3. Asliye Ceza Mahkemesi, "kullanmak için uyuşturucu bulundurmak" suçundan yargılanan ve tıbbi tahlil sonucu uyuşturucu kullandığı saptanan bir sanığı, Türk Ceza Kanunu uyarınca 1 yıl hapis cezasına, tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerini

Uyuşturucu İçene de Ceza Var

Zeytinburnu 3. Asliye Ceza Mahkemesi, "kullanmak için uyuşturucu bulundurmak" suçundan yargılanan ve tıbbi tahlil sonucu uyuşturucu kullandığı saptanan bir sanığı, Türk Ceza Kanunu uyarınca 1 yıl hapis cezasına, tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına mahkûm etti.

Adalet Bakanlığı ise TCK'da uyuşturucu madde satın alan, kabul eden ya da bulunduranlar için cezai müeyyide öngörüldüğünü, ancak kullananlar için herhangi bir yaptırım düzenlenmediğini belirterek kararın bozulması istendi. Talebi görüşen Yargıtay 10. Ceza Dairesi, kanun yararına bozma talebini yerinde görmedi.

Daire, kararında, bir kişide, uyuşturucu madde kullanımının tıbben saptanmasının, uyuşturucu madde bulundurmayı ortaya koyan güçlü bir kanıt niteliği taşıdığına işaret edild

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem