Ünlü müdürden telekulak itirafı

Telefonların yasa dışı biçimde dinlendiği iddialarını, 40 yıllık polis müdürü Hasan Özdemir de doğruladı. Tam 40 yıl süreyle Emniyet teşkilatında çalışan ve 20 yıl da 7 ayrı şehirde Emniyet Müdürlüğü yapan MHP milletvekili Hasan Özdemir, ''Bazı polisler s

Ünlü müdürden telekulak itirafı
Telefonların yasa dışı biçimde dinlendiği iddialarını, 40 yıllık polis müdürü Hasan Özdemir de doğruladı. Tam 40 yıl süreyle Emniyet teşkilatında çalışan ve 20 yıl da 7 ayrı şehirde Emniyet Müdürlüğü yapan MHP milletvekili Hasan Özdemir, ''Bazı polisler sevmedikleri kişileri de dinlemenin içine koyuyorlar'' dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunun dinlendiği iddialarını araştıran Meclis Komisyonunun üyesi de olan Özdemir, komisyon tutanaklarına göre dinlemeden şikayetçi oldu. Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Başkanlığı, Bilgi Destek Şube Müdürü Yarbay Nuh Köroğlu'nun komisyonda bilgi verdiği güne ilişkin tutanlar deşifre edildi ve üyelere dağıtıldı.

ARAYA KOYUYORLAR
Özdemir, '' Ben birçok ilde Emniyet müdürlüğü görevinde bulundum. Bu toplumun her kesiminde dinleniyorum paranoyası var'' dedi ve dinleme kararı aldıran bazı polislerin, bu konudaki suistimallerini de şöyle açıkladı:

"Kimi nerede nasıl dinleyeceksiniz ? Bununla ilgili belgeler geliyor mu ? Çok önemli, çünkü ben görev yaptığım zamanlarda, Şube Müdürü veya daha alt seviyede bazılarının dinlenmesi istenenlerin arasına, bazen bunların sevmedikleri kişilerin de dinlemenin içerisine konulduğunu ve insanların mağdur olduklarını gördüm"

Özdemir'in dile getirdiği bu konuda daha önce de şikayetler ve iddialar ortaya atılmıştı. Mahkemeye ''yasa dışı örgüt üyeliği'' iddiası ile gönderilen ve örneğin dört kişin hakkında dinleme kararı talep edilen yazıya, konuyla ilgisi olmayan beşinci bir kişin telefonunun da eklendiği ve bu karar ile o kişinin de dinlendiği öne sürülmüştü. Özdemir konuşmasında ''Ben de telefonla konuşurken dikkat ediyorum. Telefon masada durduğu yerde bile bela. Suçu önlemeyle ilgili dinlemeye kimse karşı çıkmıyor. Ama vatandaşın, bütün özellerini medyaya dökmenin de devlete yararı yok. Hükümet tedbir almazsa bu silah kendilerine dönebilir" dedi.

40 YILLIK POLİS
1947 yılında Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde doğan Özdemir, 1967 yılında Ankara Polis Koleji'ni, 1970 yılında ise Polis Akademisini bitirdi ve Adana'da komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra Bursa'da Narkotik Büro Amirliği yaptı. Gemlik'de İlçe Emniyet Amirliği görevinde de bulunan Özdemir, 1981-1985 yılları arasında Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürü oldu. 1985 yılında da Ağrı Emniyet Müdürlüğüne atandı. Daha sonra Malatya, Ankara, Samsun, İçel, İzmir ve iki kez de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. Ardahan Valiliği de yapan Özdemir 2007 seçimlerinde MHP Gaziantep milletvekili seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem