Üniversiteden anlamlı davranış

Kampanya çerçevesinde Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi, Türk bayrağı dağıtıldı. Gazipaşa Yerleşkesi'nde başlayan yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş, G

Üniversiteden anlamlı davranış

Kampanya çerçevesinde Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi, Türk bayrağı dağıtıldı.

Gazipaşa Yerleşkesi'nde başlayan yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş, Gazi Caddesini takiben Giresun Belediye Meydanı'nda sona erdi. Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ve üniversitenin akademik personeli tarafından yürüyüş sırasında Giresun halkına bayrak dağıtıldı, bayramda evlerine ve işyerlerine bayrak asmaları istendi. Yürüyüş sırasında terör örgütü PKK'ya da tepki gösterilirken, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrasında belediye meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aygün Attar, Türk halkı ve Giresunlular'dan bayraklarına sahip çıkmalarını istedi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile herkese evleri ve işyerlerine bayrakları as çağrısında bulunan Prof.Dr. Attar, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye ve yıkmaya çalışanlar ne yazık ki, bayrağımıza saldırma cesaretini göstermektedir. Bu nedenle bayrağımıza sahip çıkmalıyız.

Bayrağımıza sahip çıkalım ki, ay yıldızın o güzel muhteşem dalgalanması karşısında korkuya düşen, titreyen ve bundan dolayı terör gibi alçakça başvuranlara da en güzel cevaplarımızı verelim."

Prof.Dr. Attar, konuşmasında terör örgütü PKK militanları tarafından Türk bayrağına yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek sözlerine şöyle devam etti. "İlk önceleri HADEP daha sonraları DEHAP toplantılarında, Türk bayrağını indirme eylemi yapmış olanlara da iki çift lafım var.

Ey küçüklüğü ile Türk bayrağına saldırmayı kendine büyüklük edinmek isteyen ama küçük olmaktan bir türlü kurtulamayan ve kurtulamayacak olan siz küçükler, şunu iyi bilin ki, bu milletin sabrı büyüktür. Bu milletin azmi
büyüktür. Bu millet gerektiği zaman o sabrı sıfırlayarak sizlere cevap vermesini bilmiştir ve verecektir."

Siyasetçi olmadığını anlatan Attar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben bilimi temsil eden cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin laik, Atatürkçü ilke ve inkılaplarına sahip bir üniversitenin öğretim üyesi olarak diyorum ki, gerekirse Nene hatunlar gibi, Kara Fatmalar gibi çocuğunun üstünden yorganını alarak mehmetçiğin silahını koruyan analar gibi bizde savaşta varız biz de hazırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem