Umutlar tükenmedi! 162. saatte bir depremzede daha enkazdan çıkartıldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası Gaziantep'te 160. saatte Saadet Coşkun enkazdan kurtarıldı.

Umutlar tükenmedi! 162. saatte bir depremzede daha enkazdan çıkartıldı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; 10 ilde hissedildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden kurtarılma haberleri geliyor.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede sevk edilen arama kurtarma ekipleri, enkazda kalan canlara umut oluyor.

162. SAATTE BİR  MUCİZE DAHA

Kahramanmaraş'ta 162. saatte yeni mucize daha yaşandı. 5 kişinin olduğu belirtilen enkazdan bir vatandaş sağ olarak kurtarıldı.

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, depremin 161. saatinde bir kadını enkaz altından sağ olarak çıkardı.

160. SAATTE KURTARILDI

Gaziantep'te 160. saatte Saadet Coşkun enkazdan kurtarıldı.

Umut devam ediyor 158. saatte Hafsa teyze kurtarıldı

"MELEKLER YARDIM ETMİŞ"

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz enkazdan 159 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Ekipleri sevince boğan bu gelişmeyi anlatan madenci Bekir Yılmaz, "Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından ekipler yeni bir cana ulaşmak için aralıksız çalışmasına devam ediyor. Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde yaşam belirtisi alan Ankara Kömür İşletmesi ekipleri ile Tacikistanlı ekip 2 yaşındaki Yavuz Canbaz'a ulaştı. Hummalı çalışma sonucunda küçük çocuk sağ olarak kurtarıldı. Deprem felaketinin 7 gününde gelen bu haber herkes tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Umutları yeşerten bu haberin ardından aynı bölgede 7 yaşlarında bir çocuk için çalışmalar sürüyor.

Ankara Kömür İşletmesinden geldiğini belirten madencilerden Bekir Yılmaz, "Yaklaşık 5 gündür buradayız. Binanın üzerinde yangın vardı. Sonunda binanın bu tarafından iş makineleri girdi. Canlı belirtisi olan yerde makineleri durdurduk. Canlı belirtisi olan yerden 2 yaşlarında çocuğun sesini aldık. O şekilde çıkarttık. Bugüne kadar uğraştığımız her şey hafiflemiş oldu. Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş.” dedi.

159.SAATTE HAYATA TUTUNDU

159. saatte Hatay'da 55 yaşındaki kadın kurtarıldı. CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren o anları aktardı. Buse Deviren, "Yanındaki kişinin ellerini tutuyor. Hayatı bırakmadı 7 gündür. Onu kurtaran kişilere el sallıyor. Onu kurtaran ekiplerin elini bırakmadı.İlk kontrolleri yapılıyor." dedi.

158. SAATTE BİR KURTARILMA DAHA

Hatay’ın Antakya ilçesinde deprem felaketinin 158. saatinde umutları yeşerten güzel bir haber daha geldi. Enkaz altından 63 yaşındaki Hafsa Dağcı sağ olarak kurtarıldı. Ekipleri karşısında gören Hafsa teyzenin ilk istedi “su” oldu, ardından çocukları ile görüştürüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok illerden biri olan Hatay’da ekipler yeni bir cana ulaşmak için hummalı çalışmasına devam ediyor. Deprem felaketinin 7. gününde aralıksız çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Arama Kurtarma, UMKE ve Zonguldaklı madenci ekipleri Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde ses aldıkları bir enkazda yöneldi. Ekipler enkaz altında kalan 63 yaşındaki Hafsa Dağcı’ya yaşam tüneli oluşturarak ulaştı. Yaşlı kadına ulaşan ekipler ona ilk istediğini sorduğunda yaşlı kadın “su” istedi. Hem kurtarma çalışması hem de yaşlı kadınla yapılan konuşma esnasında çocukları ile konuşmak istemesi üzerine ekipler Hafsa teyzenin çocuklarını arayıp görüntülü olarak görüştürdü. Çok mutlu olan kadın günleri sayıp “6 gün bugün. Beni kurtarmaya geldiniz. Rabbime şükürler olsun” dedi. 4 saatlik çalışma sonunda Hafsa teyze depremin 158. saatinde sağ olarak kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, çok duysal anlar yaşadıklarını ifade ederek “Herkesten Allah razı olsun. 7.günde Hafsa teyzemizi çıkardık. Çok mutluyuz, duygularımızı ifade edemiyoruz. Bizi gönülden destekleyen herkesten Allah razı olsun. Hafsa teyzemizle sürekli diyalog halindeydik.” dedi.

156 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan 55 yaşında Malik isimli bir vatandaş, 156 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Antakya ilçesinde bulunan apartmanda yaşayan Malik amca, 4 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Trabzon İtfaiyesi, Jandarma, Kayseri 1. Komando Tugayı ve Çin'den gelen arama ve kurtarma ekipleri tarafından depremden 156 saat sonra kurtarıldı. Ekipler, yerle bir olan 6 katlı apartmanda adeta zamanla yarıştı. Malik amca, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

Öte yandan arama kurtarma ekiplerinin, çalışmaları sırasında bir evin enkazında gördüğü Kur'an-ı Kerime hassasiyeti kameralara yansıdı.

Umutlar tükenmedi! 162. saatte bir depremzede daha enkazdan çıkartıldı

SEMİH, GALATASARAY HAYRANI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 156 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan Semih İnce (9), bir damacana su ve çilekli dondurma istedi. Aynı zamanda Galatarasay taraftarı olduğunu ve futbolcularından Icardi ile Muslera'ya hayran olduğunu belirten Semih'e görevliler tüm isteklerinin yerine getirileceğini ancak bunun için biraz sabırlı olması gerektiğini belirttiler.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan depremlerde en çok etkilenen bölgelerden Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, taramalar sırasında Yunus Kaya apartmanı yıkıntıları arasında hayat belirtisine rastladı. Ses teması kurulmasının ardından çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Ekipler, yoğun uğraşlar sonucu ulaştığı Semih’i depremin 156'ıncı saatinde kurtarmayı başardı. İlk kontrolleri yapılan Semih, helikopter ambulansla Gaziantep’e sevk edilirken, istekleri de sıraladı. Galatasaray taraftarı olduğunu Icardi ve Muslera hayran olduğunu ifade eden Semih, ayrıca "Çok susadım bir damacana su istiyorum. Çilekli dondurma da istiyorum." dedi.

Görevliler tüm isteklerinin yerine getirileceğini ancak, bunun için biraz sabırlı olması gerektiğini ifade etti.

MEHMETÇİK, 17 YAŞINDAKİ ASYA'YI ENKAZDAN KURTARDI

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından, Hatay'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı askerler, depremin 7'nci gününde enkazdan Asya isimli genci kurtardı.

Sağlık ekiplerince serum bağlanan Asya, sedyede askerlerin kollarında ambulansa taşındı. Yaralının ambulansa bindirilmesinin ardından askerler alkışlayarak birbirlerini tebrik etti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler