Ülke Mehmetçiklere emanet!

Genelkurmay'ın iç güvenlik harekatının gerçekleştiği Güneydoğu'ya düzenlediği basın turunda Mehmetçik, Türk milletine, "Biz buradayız, görevimizin başındayız. Herkesin bayramını kutluyoruz" mesajını gönderdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın arefe ve bayramın b

Ülke Mehmetçiklere emanet!

Genelkurmay'ın iç güvenlik harekatının gerçekleştiği Güneydoğu'ya düzenlediği basın turunda Mehmetçik, Türk milletine, "Biz buradayız, görevimizin başındayız. Herkesin bayramını kutluyoruz" mesajını gönderdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın arefe ve bayramın birinci gününde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı birliklere gerçekleştirdiği basın turunun ilk durağı 3.Komando Tugayı'na bağlı Eruh Bayırdüzü'ndeki 2.Komando Taburu oldu. Yassıdağı, Yazlıcadağ ve Şırnak üçgeninde yer alan 2.Komando Taburu'nda, 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş basın mensuplarına bölge hakkında bilgi verdi. Taburun bulunduğu yerin Eruh bölgesinde kritik bir konumda bulunduğuna işaret eden Tuğgeneral Ayaş, Eruh'un terör örgütünün hain saldırılarına başladığı ilk yer olduğunu belirtti. Tuğgeneral Ayaş, bölgede terör örgütüne yönelik operasyonların burada bulunan birlikler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. 2.Komando Taburu'nda bulunan bir timin, 2 gündür operasyonda olduğunu ve operasyondan yeni geldiğini bildiren Tuğgeneral Ayaş, yeni bir timin de bugün operasyon için bölgeye hareket edeceğini söyledi. Tuğgeneral Ayaş, "Ben tugay komutanı olarak kahraman Mehmetçiğe emir ettiğim için gurur duyuyorum" dedi.

Tuğgeneral Ayaş'ın açıklamalarının ardından, operasyondan dönen ve operasyona giden timler, basın mensuplarıyla biraraya geldi. Basın mensupları aracılığıyla ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine mesaj gönderen Mehmetçikler, "Türk milleti rahat olsun, biz buradayız, görevimiz başındayız. Herkesin bayramını kutluyoruz" diye konuştular.

Operasyona gidecek Mehmetçik, komando andı içerek, operasyon için dağlara uğurlandı.

Basın mensuplarının ikinci durağı, Küpeli Dağı eteklerinde konuşlu bulunan Görmek Geçici Sınır Üs Bölgesi oldu. Burada, konteynırlardan oluşan yatakhane, yemekhane, seyyar mutfak, internet ve diğer unsurlar basın mensuplarına gezdirildi. Bin 175 metre rakıma sahip bölgede Mehmetçik için her türlü imkanın sağlandığı gözlendi. Basın mensuplarını gören bazı Mehmetçikler telefonla ailelerine haber verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem