Ukrayna'dan getirilen FETÖ'cü tutuklandı!

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kaçtığı Ukrayna’da MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilen örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan’ın, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Ukrayna'dan getirilen FETÖ'cü tutuklandı!

Yusuf İnan’ın, darbe girişimi öncesinde yurt içinde ve yurt dışında kurduğu internet sitelerinde örgüt lehine yayımladığı yazılarla algı operasyonu yürüttüğü belirlendi.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Ukrayna’ya kaçan İnan’ın bu ülkede yazılım şirketi kurduğu tespit edildi. Örgüt lehine yazdığı yazıları internet sitelerinde yayımlayan İnan, bunları bazen kendi adıyla bazen de takma isimlerle servis etti. İnan, darbe  girişiminden sonra da örgütün talimatları ve yönlendirmelerini, kaleme aldığı yazılarla aktarmayı sürdürdü. FETÖ’nün sosyal medyadaki algı operasyonlarının yürütülmesinde de etkin rol üstlenen İnan, örgüt üyelerine talimatların verildiği belirlenen bir rüya tabiri sitesinde çeşitli rüya tabirleri yazdı. İnan, bu yöntemle örgüt talimatlarını aktaran isimler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem