Uğurlu muhtarlık binası hizmete açıldı

Trabzon Uğurlu Mahallesinde Muhtarlık binası hizmete başladı.

Uğurlu muhtarlık binası hizmete açıldı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uğurlu Mahallesi muhtarlık binasının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başkan Genç, muhtarların daha iyi mekanlarda halka hizmetini temin etmek için; bina ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. 

MUHTARLARIMIZI KENDİMİZDEN AYRI GÖRMÜYORUZ

Mahallelere hizmet götürürken muhtarların taleplerini ve önerilerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Genç, "Muhtarlarımız halkımızla, yerel yönetimler arasında çok önemli bir görevi ifa ediyor. Muhtarlarımızın halkımıza daha verimli ve kaliteli hizmeti sunması için birtakım eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Bu anlamda muhtarlarımızın bina ve fiziki mekan ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Muhtarlıklarımız ne kadar kurumsal bir yapıya sahip olursa, bu oranda hizmetleri de nitelikli olur. Şu anda 12 adet muhtarlığımızın inşaatı da devam ediyor, 15 tanesinin de bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık. Böylece muhtarlarımız daha modern ve iyi mekanlarda halkımıza hizmet vermeye başladı. Her zaman defaatle dile getirdiğimiz gibi; muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımızdır. Onların eksiği, gediği bizim eksiğimizdir. Muhtarlarımızı hiçbir şekilde kendimizden ayrı görmüyoruz. Mahallelere hizmetlerimizde muhtarlarımızın talep isteklerini, önerilerini dikkate alıyoruz ve bu şekilde çalışma programlarımızı oluşturuyoruz. Bugüne kadar muhtarlarımızla güzel bir birliktelik ve ahenk sağladık. İnşallah, bunu her dönemde daha da pekiştirerek birlik ve beraberlik içinde halkımıza hizmet etmeye, onların sorunlarına derman olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

İMKÂNLARIMIZ BU KADARINA ELVERİYOR

Muhtarlıkların fatura giderlerini karşıladıklarını, bunun yanı sıra kırtasiye desteğinde bulunduklarını dile getiren Başkan Genç, "Muhtarlarımızın bütçelerine imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya gayret ediyoruz. Telefon, internet, su gibi fatura giderleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. Bunların yanı sıra, bilgisayar ve kırtasiye yardımında da bulunuyoruz. Şu anda 45 muhtarlığımızın su faturasını, 50'sinin internet faturasını, 41 tanesinin sabit telefon faturasını belediyemiz karşılıyor. Diğer yandan 61 tanesinin bilgisayarını tahsis etmiş durumdayız. Gönül ister ki, daha çok destek olalım ama şu anda imkânlarımız bu kadarına elveriyor. Ama; şartlarımız iyileştiği ölçüde muhtarlarımıza yaptığımız desteği de daha çok artıracağız. Her bir muhtarımız bizim için aynı değerdedir, birine farklı, ötekine farklı bir muamele asla yapmıyoruz. Bu konuda gönlümüz çok rahat. Sözlerime burada son verirken, yeni hizmet binamız, hem Uğurlu mahallesine, hem Ortahisar'ımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum... Yüce Allah (C.C) güzel, hayırlı ve uğurlu hizmetler yapmayı nasip etsin..." sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem