UFO Değil Işıklı Balon

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, bir süredir ilçe sakinlerinin ve turistlerin görüp UFO zannettiği cisimlerin, bir restoran tarafından eğlence amaçlı gökyüzüne salınan 'gece böceği' adlı ışıklı balonlar olduğu anlaşıldı.Fethiye'de yaklaşık 1 aydır, yerli- ya

UFO Değil Işıklı Balon

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, bir süredir ilçe sakinlerinin ve turistlerin görüp UFO zannettiği cisimlerin, bir restoran tarafından eğlence amaçlı gökyüzüne salınan 'gece böceği' adlı ışıklı balonlar olduğu anlaşıldı.

Fethiye'de yaklaşık 1 aydır, yerli- yabancı turistler ve vatandaşlar arasında süregelen 'UFO' tartışmasında gerçek ortaya çıktı. Geceleyin Fethiye semalarında görülen ve UFO olabileceği üzerinde tartışmalar yürütülen, cep telefonlarına kaydedilen, fotoğrafları çekilen ışıklı cisimlerin 'gece böceği' adı verilen ışıklı balonlar olduğu anlaşıldı. Balonları, Fethiye'de bulunan Suat'ın Yeri Restaurant'ın, müşterilerini eğlendirmek amacıyla içlerine isim yazıp, ışıklandırarak gökyüzüne bıraktığı belirlendi.

Kocaçalış Plajı'nda bulunan Suat'ın Yeri Restaurant'ın yetkililerinden Arif Aytümer, “Yaklaşık 1 aydan bu yana müşterilerimizin isteği üzerine tanesi 20 YTL'den gökyüzüne ışıklı böcek bırakıyoruz. Bu böceklere isteyenler mesaj da yazabiliyor. Havai fişek yasaklandığı için burada yaptığımız düğünlerde, özel partilerde aynı anda 9- 10 gece böceğini gökyüzüne bırakıyoruz. Yaklaşık 2 bin metreye kadar yükselebilen bu böcekler geceleyin gökyüzünde bazen UFO gibi gözükebiliyor'' diye konuştu.

Bu etkinliği yerli- yabancı turistlerin çok sevdiğini anlatan Aytümer, 'gece böcekleri'nin içinde yanan ateşin gökyüzünde iken söndüğünü ve kesinlikle yangın riski taşımadığını kaydetti.

Aytümer, “Gece böcekleri havai fişek gibi gürültü çıkarmıyor ve orman yangını riskini de barıntırmıyor. Pirinçten imal edilmiş rengarenk kağıt balonlar gökyüzünde çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem