Uçaktan Görüntüler

Eskişehir'de havada ön tekerlek takım ı arızalandığı için gövde üzerinde piste iniş yapmak zorunda kalan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okuluna ait uçağın yaptığı uçuşun, uçakta bulunan 4 öğrencinin mezuniyet uçuşu olduğu bildirildi. 1 y

Uçaktan Görüntüler

Eskişehir'de havada ön tekerlek takım ı arızalandığı için gövde üzerinde piste iniş yapmak zorunda kalan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okuluna ait uçağın yaptığı uçuşun, uçakta bulunan 4 öğrencinin mezuniyet uçuşu olduğu bildirildi.

1 yıl hazırlık, 4 yıl pratik ve teorik eğitimin verildiği AÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümünde öğrenim gören son sınıf öğrencileri Arda Örencik, Burak Yavuzer, Mustafa Tezel ve Fatih Taban, mezuniyet uçuşunu gerçekleştirmek için 20.30 sularında pilot Ramazan Türkoğlu ve teknisyen Serkan Gövce ile eğitim uçağına bindi.

Havalandıktan sonra Eskişehir-İstanbul güzergahında eğitim uçu şu yapıldı. Eğitim tamamlandıktan sonra piste iniş yapmak için tekerlek takımları açılmak istendi, ancak ön tekerlek takımında sorun yaşandı.

Birkaç kez deneme yapılıp başarılı olunamayınca pilot Türkoğlu tarafından durum havaalanındaki kule görevlilerine bildirildi.

Bunun üzerine AÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu akademisyenleri ve pilotlar, uçağın havada yakıtı en az seviyeye gelene kadar kalmasına karar verdi ve gövde üzerine iniş yapılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 2,5 saat havaalanı üzerinde uçan eğitim uçağı, olay yerinde önlem alan itfaiye ekiplerinin piste köpük sıkmasının ardından gövde üzerinde havaalanına iniş yaptı.

Olaydan yara almadan kurtulan pilot, teknisyen ve 4 öğrenci ambulanslarla tedbir amacıyla AÜ Hastanesine götürüldü.

Bu arada, gazetecilere açıklama yapan pilot Türkoğlu, havada uçağın ön tekerlek takımlarının açılmaması nedeniyle sorun yaşadıklarını belirterek, yakıtı havada bitirip gövde üzerine iniş yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Yakıt bitme noktasına gelince inişe geçtiklerini ifade eden pilot Türkoğlu, "Önemli olan sorunsuz iniş yapmaktı, bunu da başardık. Yarın yapılacak incelemeden sonra sorunun nereden kaynaklandığı belli olacak" dedi.

Öte yandan, olayı duyup havaalanına gelen AÜ Sivil Havacılık Y üksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencileri, içinde arkadaşlarının bulunduğu uç ağın piste sorunsuz iniş yaptığını öğrenince sevinç gösterilerinde bulundu.

Öğrenciler, uçakta bulunan arkadaşlarının bu eğitiminin, mezuniyet uçuşu olduğunu belirterek, "Son uçuşlarında böylesine talihsiz bir sorun yaşadılar, ancak onlar için de büyük bir tecrübe oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem