Uçak Kaçırma Dünya Basınında

Ercan-İstanbul seferini yaparken kaçırılan AtlasJet uçağı, dünya basının da ilgi odağı oldu.Uluslararası basın kuruluşları, kaçırılma olayının kansız şekilde bittiğine dikkat çekerken; BBC, korsanların kadınlarla çocukları bırakmak istediğini ancak hemen

Uçak Kaçırma Dünya Basınında

Ercan-İstanbul seferini yaparken kaçırılan AtlasJet uçağı, dünya basının da ilgi odağı oldu.

Uluslararası basın kuruluşları, kaçırılma olayının kansız şekilde bittiğine dikkat çekerken; BBC, korsanların kadınlarla çocukları bırakmak istediğini ancak hemen herkesin uçaktan kaçtığını vurguladı.

EURONEWS: "KANSIZ SON"

Euronews kanalı, iki hava korsanın Atlasjet'e ait bir yolcu uçağını kaçırdığını ancak Antalya'ya inen uçakta yolcuların çoğunun arka kapıdan kaçtığını vurguladı. Kaçırılma olayı "drama" olarak nitelendirilen haberde, Türk ve Suriyeli iki korsanın barışçıl şekilde teslim olduğu ve eylemin kansız bir biçimde sonuçlandığı kaydedildi.

RFE: "UÇAK KAÇIRMA DRAMASI KAN AKMADAN BİTTİ"

Radio Free Europe istasyonu da 136 yolcu ve 6 mürettebatı olan uçağın Antalya'ya indiğini, ardından korsanların teslim olduğunu duyurdu. Haberde iki korsanın da derhal göz altına alındığı vurgulandı. Haberde ayrıca Türkiye'de uçak kaçırma olaylarının "alışılmadık olmadığı", Türkiye'de ayrılıkçı Kürtlerden aşırı solcu militanlara kadar pek çok radikal grup bulunduğu ifade edildi.

CNN: "TÜRKİYE'DEKİ HAVA KORSANLIĞI BARIŞÇI ŞEKİLDE SONLANDI"

CNN'in haberinde uçak Antalya'ya indikten bir süre sonra kabindeki yolcuların büyük bölümünün uçaktan kaçmayı başardığına dikkat çekildi. Hava korsanlarının Arapça ve İngilizce konuştuğu vurgulanan haberde, korsanların yolcuların Müslümanların kardeş olduğunu söylediği belirtildi.

VOA: "KORSANLAR TESLİM OLDU"

Amerika'nın Sesi radyosu da Kıbrıs'tan kalkan Atlas Jet uçağının 136 yolcuyla kaçırıldığı, İran ya da Suriye'ye götürülmek istenen uçağın yakıt sorunu gerekçesiyle Antalya'ya indiği hatırlatıldı. Haberde, Suriye ve Türkiye pasaportu taşıyan iki korsanın polise teslim olduğu ve göz altına alındığı vurgulandı.

BBC: "KORSANLAR KADIN VE ÇOCUKLARA İZİN VERDİ AMA HERKES KAÇTI"

BBC'nin haberinde de KKTC yetkililerinin, hava korsanlarının ABD'yi protesto ettiğini söylediği vurgulandı. Haberde, Antalya'ya inen uçakta korsanların kadın ve çocukların çıkmasına izin verdiği ancak uçaktaki hemen herkesin kaçtığına dikkat çekildi. Haberde eylemin kansız şekilde bittiği ifade edildi. BBC ayrıca kaçırılma olayına tanık olanların yaşadıklarını ve çektikleri fotoğrafları kendilerine göndermelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem