Üç askerimiz şehit oldu

 Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıda şehit sayısı 3 oldu. Dörtyol’un Kuzuculu Beldesi’nde meydana gelen terörist saldırıda 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen şehit düştü. Saldırıda 2 asker de yaralandı. Saldırının ardından başlatılan sıcak tak

Üç askerimiz şehit oldu

 

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıda şehit sayısı 3 oldu. Dörtyol’un Kuzuculu Beldesi’nde meydana gelen terörist saldırıda 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen şehit düştü. Saldırıda 2 asker de yaralandı. Saldırının ardından başlatılan sıcak takip operasyonunda, ilk bilgilere göre 4 terörist ölü ele geçirildi.

 

Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos dağlarının iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Başkan Toksoy, askerlerin roketli pusuya düşürülmesi sonucu 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmenin şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını belirtti. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu aktaran Toksoy, “Yerleşim alanına 20 kilometre mesafede yaşanan bir terör hadisesi. PKK’nın çirkince bir eylemi.. Milletimizin başı sağolsun.” açıklamasında bulundu.

 

500 ASKER İLE 100 POLİS BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Operasyon kapsamında bölgeye 350′si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildi. Teröristlerin kaçış istikametlerinde insansız hava aracı ”Heron” kullanılarak görüntü alınıp, arama yapıldığı belirtildi.

 

HATAY VALİLİĞİ: ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hatay Valiliği, şehit olan güvenlik görevlilerinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üteğmen. Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen. Ahmet Tarım olduğunu bildirdi.

 

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17.05.2012 Perşembe günü saat 07.45 sıralarında, Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede açtıkları ateş sonucunda Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli J. Bnb. Erhan Dikmen, J. Ütğm. Aytaç Kaya ve J. Tğm. Ahmet Tarım şehit olmuştur. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam etmekte olup, olayla ilgili soruşturma yetkili merciler tarafından yürütülmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz.” denildi.

 

OPERASYON SÜRÜYOR

İl Jandarma Komutanlığı’nca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, ateş açarak 3 askerin şehit olmasına neden olan terör örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında bölgeye 350′si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildi.

 

Teröristlerin kaçış istikametlerinde insansız hava aracı “Heron” kullanılarak görüntü alınıp, arama yapıldığı belirtildi.

 

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da Dörtyol ilçesinde operasyonları yerinden yönetiyor.

 

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NDA TÖREN

Şehit olan 3 asker için yarın İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlenecek.

 

ŞEHİT TEĞMEN TARIM’IN EŞİ 4 AYLIK HAMİLE

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarındaki Amanos Dağları’nda jandarma ile teröristler arasında çıkan ve 4 PKK’lının ölü ele geçirildiği çatışmada şehit düşen 3 subaydan Jandarma Teğmen 25 yaşındaki Ahmet Tarım’ın Antalya’nın Alanya İlçesi’nde oturan annesi Nevin Tarım’a acı haber verildi.

 

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın şehit olduğu haberi, Alanya Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından annesi Nevin Tarım’a verildi. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen komutanlar, 60 yaşındaki anne Tarım’a oğlunun şehit haberini verdi. Aslen Kütahyalı olan fakat eşi öldükten sonra oğlu Bülent Tarım’ın yanına Alanya’ya yerleşen anne Nevin Tarım, subay oğlunun şehit haberiyle yıkıldı. Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın geçen yıl Neslihan Tarım ile evlendiği ve eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtildi. Eşini de Hatay’a götüren Ahmet Tarım’ın Alanya’daki ağabeyi Bülent Tarım’ın taşımacılık şirketi sahibi olduğu, en büyük ağabeyi Levent Tarım’ın da Çanakkale’de kıdemli başçavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Teğmen Ahmet Tarım’ın cenazesinin memleketi Kütahya’ya toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler