Tuzla'da kaza: 1 şehit

Tuzla'da dur ihtarına uymayıp otomobille kaçan iki kişiyi kovalayan polis ekibi, meslektaşlarının kurduğu barikat nedeniyle duran bir kamyonete arkadan çarptı. Hurdaya dönen ekip otosunda bulunan polis memuru Soner Sivri, şehit oldu. Araç şoförü Ali Örnek

Tuzla'da kaza: 1 şehit

Tuzla'da dur ihtarına uymayıp otomobille kaçan iki kişiyi kovalayan polis ekibi, meslektaşlarının kurduğu barikat nedeniyle duran bir kamyonete arkadan çarptı. Hurdaya dönen ekip otosunda bulunan polis memuru Soner Sivri, şehit oldu. Araç şoförü Ali Örnek ise ağır yaralandı.

Tuzla'da hırsızlık şüphelisi iki kişi,  polislerin 'dur' ihtarına uymayıp 34 UEA 07 plakalı Toyota marka otomobille kaçtı. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polisler Soner Sivri ve Ali Örnek, 34 BE 3015 plakalı Hyundai marka sivil ekip otosuyla iki şüphelinin peşine düştü. Ara sokaklarda izlerini kaybettiremeyen iki şüpheli, D-100 Karayolu'na çıkarak Kadıköy yönüne doğru hızla kaçmaya başladı.

Soner Sivri ve Ali Örnek de şüphelileri takibi sürdürdü. Bu sırada 95-159 kod nolu ekipte bulunan polisler, D-100 Karayolu'nu İçmeler Köprüsü altında trafiğe durdurdu. İki hırsızlık şüphelisi ekip otosuna çarptı. Otomobilleri kullanılamaz duruma gelen hırsızlık şüphelileri yakalandı. Bu sırada Mehmet Ali Başıbüyük de 34 SJY 11 plakalı İsuzu marka kamyonetiyle barikat nedeniyle yol ortasında durmak zorunda kaldı. Arkadan sivil ekip otosuyla gelen Soner Sivri, duramayarak kamyonete çarptı.

Sivri ve sağ koltukta oturan Ali Örnek, hurdaya dönen ekip otosunda sıkıştı. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu önce Ali Örnek, ardından da Soner Sivri otomobilden çıkartıldı. Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Soner Sivri yolda şehit oldu. Ağır yaralı olarak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ali Örnek ise yoğun bakıma alındı. Olay yerindeki polisler, şüphelileri, "Kaza sizin yüzünüzden" oldu diyerek darp etti. Polis otosunun arkadan çarptığı kamyonetin sahibi Mehmet Ali Başıbüyük, "Beni polisler durdurdu. Hırsız kovalıyorlarmış, haberim yoktu. Arkadan gelen polis aracı bana çarptı. Benim bir suçum yok" dedi.

Başıbüyük ifade için polis merkezine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler