Türkiye'nin gizli katili! TRAFİK

Türkiye'de bu yılın ilk 7 ayında meydana gelen trafik kazalarında, bin 943 kişi öldü, 155 bin 227 kişi de yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca hazırlanan trafik kazaları istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, 2014 

Türkiye'nin gizli katili! TRAFİK

Türkiye'de bu yılın ilk 7 ayında meydana gelen trafik kazalarında, bin 943 kişi öldü, 155 bin 227 kişi de yaralandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca hazırlanan trafik kazaları istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, 2014 Ocak-Temmuz döneminde bin 556'sı ölümlü, 90 bin 920'si de yaralamalı 208 bin 355 trafik kazası meydana geldi. 

Trafik kazalarının büyük bölümünün, yüzde 76,42 oranla şehiriçinde meydana geldiği görülen 7 aylık istatistiklerde, ölümlü ve yaralamalı kazaların ise yüzde 71,40'ının şehirlerarası yollarda meydana geldiği belirlendi. 

-Hergün 9 kişi yollarda can verdi 

Söz konusu dönemde meydana gelen trafik kazalarında bin 943 kişi yaşamını yitirirken, 155 bin 227 kişi de yaralandı. 

Buna göre, hergün trafik kazalarında ölen ortalama kişi sayısının 9 olarak belirlendiği Türkiye'de, henüz resmi istatistiklere yansımayan ancak haber bültenlerine konu olan son 1,5 aylık dönemde ise 113 kazada, 161 kişi öldü, 349 kişi de yaralandı. 

Bu kazalarla birlikte Türkiye'de son 8,5 aylık dönemde trafikte can verenlerin sayısı, resmi olmayan rakamlarla 2 bin 104'e yaralı sayısı da 155 bin 576'ya ulaştı. 

-Türkiye'nin en büyük felaketi 

Bu istatistiki veriler ışığında yapılan değerlendirmede, trafik kazaları, yol açtığı ölüm ve yaralanmalarla her yıl olduğu gibi Türkiye'nin en büyük felaketi olarak öne çıktı. 

Türkiye'de trafikte ölen insan sayısının, yılın ilk 7 aylık dönemindeki resmi rakamlar dikkate alındığında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasına oranla yaklaşık 6,5 kat, resmi olmayan 8,5 aylık dönem itibariyle ise 7 kat daha fazla olarak gerçekleştiği görüldü. 

-Kazalar en çok sürücü kusurundan meydana geliyor 

Kazaya yol açan unsurlar incelendiğinde, ocak-temmuz döneminde meydana gelen kazaların yüzde 44,20'sine karşılık gelen 92 bin 104'ünün sürücü hatasıyla oluştuğu belirlendi. 

Sürücülerin kazaya neden olan hataları içinde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği koşullara göre ayarlamamasının ilk sırada yer aldığının ortaya çıktığı istatistiklerde, bu hatayı kavşak geçiş önceliği, takip mesafesi ve manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak izledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem