Türkiye'den İsrail'e tepki yürüyüşü

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.4. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde gece saatlerinden itibaren toplanan grup, daha so

Türkiye'den İsrail'e tepki yürüyüşü

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

4. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde gece saatlerinden itibaren toplanan grup, daha sonra Taksim'de basın açıklaması yapmak üzere yürüyüşe geçti. Büyükdere Caddesi'ni kullanan grup, buradan Gayrettepe ve Mecidiyeköy üzerinden Halaskargazi Caddesi'ni izleyerek Taksim'e ulaşacak.

“Siyonist elçilik kapatılsın” pankartı arkasında yürüyen grup “Kahrolsun İsrail”, “Türkiye uyuma, gemilerine sahip çık”, “Yaşasın küresel intifada”, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam” şeklinde slogan atarak yürümeye devam ediyor.

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail'i protesto amaçlı bazı dövizler taşıyan grubun yürüyüşleri sırasında, Büyükdere Caddesi'nin 4. Levent-Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı.

Trafik polisleri caddeye çıkan ara sokaklardan araç geçişlerine de izin vermiyor.

Bu arada yürüyüş boyunca Mecidiyeköy-4 Levent istikametinde seyir halinde olan otomobiller klakson çalarak yürüyen gruba destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler