Türkiye'de sınavlarda skandallar var

Haber61.Net  Haber Servisi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, KPSS sınavı ile alakalı çarpıcı iddialarda bulundu.İşte MHPli Koray Aydın'ın o iddiasıTürkiye geçtiğimiz günlerde yeni bir sınav skandalına sahne olmuş, ÖSYM v

Türkiye'de sınavlarda skandallar var

Haber61.Net  Haber Servisi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, KPSS sınavı ile alakalı çarpıcı iddialarda bulundu.

İşte MHPli Koray Aydın'ın o iddiası

Türkiye geçtiğimiz günlerde yeni bir sınav skandalına sahne olmuş, ÖSYM ve hükümet her zaman olduğu gibi örtbas yolunu seçmiştir.

Sınavda tarih sorularının büyük bir bölümünün bin tane basılan ve tükenen “KPSS Tarihin Pusulası” adlı kitaptan alıntı çıkması skandalı açığa çıkarmıştır.

Soru önergelerine, açıklamalara ve haberlere konu olan skandala, hükümet yetkililerinden şu ana kadar tek bir açıklama bile gelmemiştir.

Yıllar yılı skandal üstüne skandala imza atan ÖSYM yetkililerinin göreve devam etmeleri, hükümet tarafından korunduklarının göstergesidir.

Acı gerçek şudur: Türkiye AKP döneminde şaibesiz sınav yapamaz hale gelmiştir.

ÖSYM’NİN AÇIKLAMASI BAŞLIBAŞINA BİR SKANDALDIR

ÖSYM’nin yaptığı açıklama, hükümetin rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları karşısında yaptığı açıklamalar gibi, “iddiaları reddeden ama, ortaya belge koyamayan” türdendir.

Yazarı, kitabı ve sayfası belli olarak ortaya konulan iddialara ÖSYM:“Soru havuzu ise hangi sınav için hazırlandığı asla belli olmayan binlerce sorudan oluşur.” Demektir.

ÖSYM’nin iddiaların hiç birini çürütemeyen bu açıklaması başlı başına bir skandaldır.

ÖSYM son yıllarda yaşanan skandalların daha kolay örtbas edilmesi için yeni bir skandala imza atmış ve seçilmiş bazı sorular dışında soruların tamamını yayınlamama kararı almıştır.

ÖSYM bu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyorsa, soruların tamamını daha önceki dönemlerde yaptığı gibi yayınlamalı, iddia konusu kitapla karşılaştırma imkanı vermelidir.

Basın ve kamuoyu denetimine kapalı bu sınav sistemi, güveni yok etmekte, sistemin her zaman şaibeye açık olduğu algısını güçlendirmektedir.

YETKİLİLER VURDUMDUYMAZ, HÜKÜMET DUYARSIZDIR

Yoğun gündem nedeniyle medyada KPSS Lisans Sınavı skandalı yeterince yer almadığından, gençlerimiz seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışmaktadırlar.

Gençlerimizin bu haklı feryadı karşısında, yetkililer vurdumduymaz, hükümet duyarsızdır.

ÖSYM ve YÖK yetkilileri sınav skandalları karşısında tıpkı AKP hükümeti gibi, “üzerine alınmama, örtbas etme ve unutturma” yolunu seçmektedirler.

GENÇLERİMİZİN EMEK VE İSTİKBALLERİNİ ÇALANLAR HESAP VERMELİDİR

ÖSYM, YÖK ve hükümet iddialarla ilgili usulen bir “soruşturma başlatıldı” bile dememeleri, duyarsızlığın ve pişkinliğin zirvesidir.

Gençlerimizin emek ve istikballerini çalanlar bulunmalı ve hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Sınavda dava açma hakkı olan kişi ve kuruluşlar harekete geçmeli ve konu yargıya intikal ettirmelidir.

Sınav skandalının basında, kamuoyunda ve parlamentoda gündeme getirilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.

KPSS Lisans Sınavı skandalı gibi, her türlü şaibenin ortaya çıkarılması noktasında, hakkın, hukukun ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem