Türkiye'de Bayram Yoğunluğu: Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Seferler Yolda

Ramazan Bayramı için Türkiye'de otobüs biletleri tükendi, TOFED ek seferler açıyor. Birol Özcan, talebin yüksek olduğunu ve korsan taşımacılığa karşı uyarıda bulundu. Cumhur Kahveci, biletlerin hızla satıldığını belirtti.

Türkiye'de Bayram Yoğunluğu: Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Seferler Yolda

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehirler arası otobüs seferlerinde yoğun talep olduğunu belirtti. Özcan, bayram için ana seferlerin dolduğunu ve ek seferlerin de dolmaya başladığını açıkladı. İstanbul'dan tüm il ve ilçelere yönelik seferlerin sayısı, bayram tatili süresince günde 2000'e çıkacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı kararla, 16 Nisan'a kadar ek seferlerin düzenlenmesine izin verildiği hatırlatıldı. Bu karar, pandemi öncesi sefer sayılarının yakalanması ve yolcuların memleketlerine ulaşabilmesi açısından önem taşıyor.

TOFED Genel Başkanı, ayrıca vatandaşları korsan taşımacılıktan uzak durmaya çağırdı. Korsan taşımacılığın kazalara yol açtığına dikkat çeken Özcan, resmi otobüs firmalarından bilet almanın önemini vurguladı.

Otobüs firması yetkilisi Cumhur Kahveci de bayrama özel olarak artan seyahat talebinin biletlerin hızla tükenmesine neden olduğunu ifade etti. Kahveci, özellikle Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine olan talebin yoğun olduğunu belirterek, müşterileri mağdur etmemek adına yeni seferler açtıklarını söyledi.

Sektör yetkilileri, bayram öncesi yaşanan bu yoğunluğun, yaz sezonuna kadar devam edeceğini ve okulların tatil olmasıyla birlikte seyahat sektörünün daha da hareketleneceğini öngörüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem