Türkiye'de ateşkes memnuniyeti

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasında Gazze’de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin arasında Gazze’de süresiz ateşkes ilan edilmesin

Türkiye'de ateşkes memnuniyeti

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasında Gazze’de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin arasında Gazze’de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Ateşkes süresince Gazze’nin yeniden imarı için gerekli olan malzemeler ile acil insani ihtiyaçların girişi için İsrail ve Gazze arasındaki kapıların açılmasını, Gazze’ye mal ve insan girişi üzerindeki kısıtlamaların tümüyle kaldırılması için bir başlangıç olarak görmekteyiz" denildi. Ateşkesin, bölgede şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı sükûnetin tesisi yönünde atılmış kaydadeğer bir adım olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Önümüzdeki dönemde ateşkese riayet edilmesi ve taraflar arasındaki müzakerelerde tüm ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulması önem taşımaktadır. Tarafların bu doğrultuda gerekli siyasi iradeyi göstermelerini temenni etmekteyiz. Bölgede sağlanacak kalıcı sükûnet, İsrail-Filistin ihtilafının adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalar için de uygun zemini oluşturacaktır. Bu anlayışla Türkiye, Filistin halkının meşru taleplerini karşılayacak sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler