Türkiye yolcu uçağını bitiriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel yolcu uçağı üretilmesine yönelik proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı.Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenen Airshow Havacılık Fuarı, 10. kez kapılarını ziya

Türkiye yolcu uçağını bitiriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel yolcu uçağı üretilmesine yönelik proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenen Airshow Havacılık Fuarı, 10. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi düzenlenen törende konuşan Bakan Elvan, 2016 sonu itibariyle üçüncü havalimanının ilk etabının tamamlanacağını belirterek, “Bu fuar 2 yılda bir yapılıyor. Özellikle Atatürk Havalimanımız 2018 yılında belki dünyanın en büyük Airshow’larından birine sahne olacaktır. Çünkü üçüncü havalimanımızın bir anlamda belirli bir bölümü faaliyete geçmesiyle birlikte burada yaşadığımız alan problemi Airshow için daha uygun bir ortam haline gelecektir. 2018 yılında dünyanın en büyük Airshow’larından birini İstanbul’da gerçekleştireceğiz” dedi.

YOLCU SAYISI 110 MİLYONU GEÇTİ

Bakan Elvan, 2014 yılının 8 ayında uçak trafiğinin 1 milyon 100 bini, yolcu sayısının ise 110 milyonu geçtiğini belirterek, “Yani bu yıl sonu itibariyle aşağı yukarı 170 milyon yolcu sayısına ulaşacağız. 2013 sonu itibariyle gerçekleştirmiş olduğumuz rakam 150 milyon yolcuydu. 2014 yılında ise 170 milyon yolcu” diye konuştu.

Üçüncü havalimanının Türkiye’nin iç ve dış hatlarda havacılıkta büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Elvan, “Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle havacılıkta önemli bir konuma sahiptir. Öyle ki 3 saatlik uçuşla 52 ülkeye ulaşabilen bir ülke konumundayız. Bütün bu avantajlarımızı kullanarak sektörümüzün büyümesini sağlayacağız” dedi.

Bakan Lütfi Elvan, Türkiye’nin havacılık teknolojilerini ve kendine özgün havacılık ürünlerini adım adım geliştiren bir ülke konumuna geldiğini de ifade ederek, “Bu alanda ülkemizde bölgesel yolcu uçağı bölgesel yolcu uçağı üretilmesine yönelik proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hatta dün tüm ilgili taraflarla 4-5 saat süren çok kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde daha somut sonuçları sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Elvan, açılışın ardından beraberindekilerle birlikte fuardaki uçakları gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler