Türkiye, Terörle Mücadelede Kararlılıkla İlerliyor: Son Bir Haftada 63 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türkiye, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 63 teröristi etkisiz hale getirdi. 1 Ocak'tan bu yana 582 terörist etkisizleştirildi. Sınırdan yasa dışı geçişler engellendi, savunma sanayisi gelişmeleri vurgulandı.

Türkiye, Terörle Mücadelede Kararlılıkla İlerliyor: Son Bir Haftada 63 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk'ün açıklamalarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesi kesintisiz devam ediyor. Aktürk, 1 Ocak 2024'ten itibaren toplam 582 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Aktürk, operasyonların PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK'lı teröristin Habur'daki bir hudut karakoluna teslim olduğunu açıkladı.

Tuğamiral Aktürk, Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortama dönüşü için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sınırlardan yasa dışı geçiş girişimlerine karşı da etkin bir mücadele yürütüldüğünü, son bir haftada 138 kişinin yakalandığını, 34,447 kişinin engellendiğini ifade etti.

Aktürk, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlamak amacıyla Somali ve diğer ülkelerle işbirliğini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarının son bulması gerektiğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, önemli ziyaretlerde bulunacağını ve çeşitli etkinliklere katılacağını bildiren Aktürk, savunma sanayisindeki gelişmelere de değindi. Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul'a entegre edilen Milli Dikey Lançer Atım Sistemi (MİDLAS)'nin başarıyla test edildiğini, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin TSK'nın etkinliğini artırdığını kaydetti.

Bakanlık, Türkiye ile Irak arasındaki güvenlik ve askeri işbirliği konularının ele alınacağı toplantıların devam edeceğini, PKK'nın her iki ülke için ortak tehdit olarak görüldüğünü belirtti. Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı'nın nisan ayında Atina'da yapılacağı, Türkiye'nin F-35 programına ilişkin görüşmelerin ve Eurofighter Typhoon savaş uçakları teminine yönelik girişimlerin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler