“Türkiye öz kardeşini destekliyor"

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, “Türkiye Dağlık Karabağ’da öz kardeşini destekliyor. Azerbaycan’ın toprakları işgal altındadır. Ermenistan sorunların çözümünü istemiyor ve Minsk Grubu da bu işlerde hiçbir netice almıyor" dedi.Cumhurbaşkanı Recep T

“Türkiye öz kardeşini destekliyor"

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, “Türkiye Dağlık Karabağ’da öz kardeşini destekliyor. Azerbaycan’ın toprakları işgal altındadır. Ermenistan sorunların çözümünü istemiyor ve Minsk Grubu da bu işlerde hiçbir netice almıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, kendisi ve heyetine Türkiye’de gösterilen misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini ileterek konuşmasına başladı. 2015 yılının ilk ziyaretini ‘kardeş ülke’ Türkiye’ye yaptığını ifade eden Aliyev, bugün 4. Stratejik Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği daha da yükseğe taşıyacağını söyledi. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkinin tarihe dayandığını vurgulayan Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan’ın dünyada birbirine en yakın devletler olduğunu kaydetti. Türkiye-Azerbaycan gibi birbirine yakın ve bağlı olan ikinci ülkelerin bulunmadığını anımsatan Aliyev, G-20’ye Türkiye’nin Azerbaycan’ı davet ettiğini, bunun kendileri için bir şeref olduğunu belirtti.

İlk davetin Türkiye’den geldiğine dikkat çeken Aliyev, “Bu davet, Türkiye-Azerbaycan halklarının ne kadar birbirine bağlı olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Bu davete göre Azerbaycan’a gösterdiğiniz ilgiden dolayı şahsen size minnettarım. Bundan sonra da Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkileri devam edecektir” diye konuştu.

“24 NİSAN TARİHİNİN SEÇİLMESİ DOLAYISIYLA MİNNETTARIZ”

24 Nisan’da Çanakkale Zaferi’nin Türkiye-Azerbaycan’ın birlikte kutlanacağını ifade eden Aliyev, bu tarihin seçilmesinden dolayı Azerbaycan halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına minnettar olduklarını kaydetti. Aliyev, bu tarihin seçilmesinin çok önemli bir adım olduğuna işaret ederek, “Eminim ki bizim halklarımız bunu layıkıyla kutlayacaktır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA AZERBAYCAN’DA BİR O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdikleri toplantıda birçok kararların verildiğini söyleyen Aliyev, Türkiye’nin büyümesinden ve güçlenmesinden memnun olacaklarını ve Türkiye’nin bugün dünyada artık bir güç merkezi olduğunu dile getirdi. “Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan’da bir o kadar güçlü olur” diyen Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan’ın dünya sahasında güçlenmesi için planlarının olduğunu kaydetti.

“MINSK’TE FAALİYET VAR AMA İCRAAT YOK”

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki sorunlara da değinen Aliyev, “Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sorunlar da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarlığımı bu konuda bildirdim. Türkiye bu meselede adaleti, hakkı destekliyor. Öz kardeşini destekliyor. Azerbaycan’ın toprakları işgal altındadır. Ermenistan sorunların çözümünü istemediğini ve Minsk Grubu da bu işlerde hiçbir netice almıyor. Faaliyet var ama ancak netice yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler