Türkiye o konuda lider

Türk erkeği son birkaç yıldır gür sakal ve bıyık modasını dünyaya taşıdı. Avrupalı erkekler hala doğallığı tercih ederken, özellikle Ortadoğulu erkekler gür bıyık ve sakal hayaliyle Türkiye'ye geliyor. Bu yeni trend saç ekiminden sonra Türkiye sakal ve bı

Türkiye o konuda lider
Türk erkeği son birkaç yıldır gür sakal ve bıyık modasını dünyaya taşıdı. Avrupalı erkekler hala doğallığı tercih ederken, özellikle Ortadoğulu erkekler gür bıyık ve sakal hayaliyle Türkiye'ye geliyor. Bu yeni trend saç ekiminden sonra Türkiye sakal ve bıyık ekim cenneti oldu. 
 
Saç ekimi teknikleri sadece saçı olmayanların imdadına yetişmekle kalmıyor artık günümüzde kaş, kirpik, sakal, bıyık sorunu yaşayanlara da çareler buluyor. Son yıllarda gür sakal ve bıyık modasının tüm dünyayı etkisi altına alması ile birlikte sakal ve bıyık ekimi de gündeme geldi. Saç ekiminde Avrupalıların ve Ortadoğuluların en çok tercih ettiği ülkemiz, sakal ve bıyık ektirmek isteyenlerin yine gözdesi oldu.
 
Konu ile ilgili saç ekim uzmanı Aslı Tarcan, "Sakal ve bıyık ekimi sadece doğuştan gelen köselik için uygulanmaz, yanık ve yaralanmalarda da çirkin görüntüyü kapatmak için rahatlıkla uygulanabilir. Sakal ve bıyık birçok erkek için önemli bir yere sahiptir. Kişinin ergenlik dönemlerinde yavaş yavaş sakal ve bıyığı belirmeye başlar, bu da erkeklerde ‘Artık çocuk değilim, büyüdüm, erkek adam oldum.' psikolojisi yaratır. Kimilerinde köselik dediğimiz durum gerçekleşir ve sakal hiç çıkmaz. Kimilerinde ise yüz kısmındaki yaralar, hastalıklar, yanıklar sebebiyle sakal oluşmamaya başlar" dedi.
 
TÜRK VE ORTADOĞU ERKEĞİ GÜR SAKAL VE BIYIK TERCİH EDİYOR
 
Saç ekim uzmanı Aslı Tarcan taleplerin kişiye göre değiştiğini belirterek, "Avrupalılar saçta da sakal ve bıyıkta da doğallıktan yana. Ortadoğulu erkeler ise keskin hatları daha çok seviyor, bundan dolayı gür sakal ve bıyık tercih ediyor. Aynı durum Türk erkeği için de geçerli" şeklinde konuştu.
 
3 AY SONRA SAKAL VE BIYIK KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLIYOR
 
Sakal ve bıyık ekiminde kullanılan güncel yöntemlere de değinen Saç ekim uzmanı Aslı Tarcan, "Bıyık ekiminde üst dudağın üstüne ekilecek olan kıllar ömür boyu dökülmemeye kodlanmış ense kısmından alınmaktadır. Buna FUE yöntemi diyoruz. Saç ekiminde olduğu gibi kıl kökleri tek tek alınır ve açılan kanallara kıllar tek tek yerleştirilir. Saç ekiminde de olduğu gibi dikkat edilmesi gereken konu ekimin sıklığıdır. Kökler çok sık olmamalıdır. Aksi takdirde ekilen kökler beslenmeyecek ve gelişimini sağlayamayacaktır. Ekilen bıyık yaklaşık 4 - 5 ay içerisinde çıkacaktır. Bıyık ekilen bölgeye yaklaşık 24 saat su değmemesi gerekir. Ekilen bölgede 1 hafta boyunca kırmızı lekeler ve sivilceler olması normaldir. Ekilen bıyık uzatılabilir ya da istenildiğinde kesebilir. Sakal ekimi ise sadece sakalı tamamen olmayan kişilere değil sakalı seyrek olan kişiler içinde uygundur. FUE yöntemi ile yapılan sakal ekimlerinde süreç diğerleri ile aynıdır. Ense bölgesine lokal anestezi uygulanır ve ense bölgesinden kıl kökleri tek tek mikromotor yardımı ile alınır. Alınan kıl kökleri özel solüsyonlar içerisine dizimi yapılır. Sakal ekimi yapılacak olan bölgeye kanallar açılır. Burada dikkat edilmesi gereken şey kanalların sakalın çıkım yönüne göre açılmasıdır. Sakalların çıkım yönü bölgeye göre değişiklik gösterir. Kanallar açıldıktan sonra kıl kökleri tek tek ekilir. Ekilen kılların çıkması 3 ayı bulabilmektedir. İstenilen görünüme kavuşması için ise 8 aylık bir süreç gerekmektedir. FUE yöntemi ile yapılan bu işlemde hem verici alanda hem de ekim yapılan alanda kesinlikle en ufak bir iz kalmaz. Ekim sonrası süreçte 3 aylık gibi bir zaman diliminde favori uçları yavaş yavaş belirecek 7-8 ayda ise istenilen görünüme kavuşacaktır" şeklinde bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem