Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk: "Seçimlere ve kardeşliğimize gölge düşürmeyelim"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk açıklamalarda bulundu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk: "Seçimlere ve kardeşliğimize gölge düşürmeyelim"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Seçilen adayları tebrik eden Aktürk, seçim sonrası yaşanan süreçte dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde tam bir demokrasi şöleni halinde gerçekleşti.

1393 belediyede yapılan seçimlerde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlendi. Ve seçim sonuçları bir kez daha halkın öz iradesinin üstünde bir güç olmadığını, demokratik yapının kendi ellerinde olduğunu, bütün seçime katılan partilere ve bürokratlarımıza göstermiş oldu.

akturk-aciklama-1.webp

Siyasilerimizde seçim sonrası yaptıkları açıklamalarda halkın verdiği cevabı aldıklarını anladıklarını belirttiler. Öncelikle bu süreçte aday olan herkese demokrasimize yaptıkları katkılar ve özgüven için çok teşekkür ediyoruz. Seçilen tüm adaylarımıza yeni dönem yeni görevlerinde başarılar diliyor Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ancak çok önemli bir hususa da seçim sonrası gelişen olaylar karşısında değinmeden bitiremeyeceğim.

Devletimizin Anayasal hukuk çerçevesinde müdahale ettiği alanlarda yaşanan üzücü olaylar karşısında ki gelişmelerden dolayı çok üzgünüz Özellikle camiamıza buradan seslenmek istiyorum. Devletimizin öz iradesin yanında olalım halkımızı duyarlılığa davet edip hiç bir provokatif çağrılar ve eylemlerde olmaması gerektiğini belirtelim. Huzur iklimimizi bozmaya, bizlerin kenetlenmiş gücünü bölmeye çalışanlara fırsat vermeyelim.

Seçimlere, kardeşliğimize gölge düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Yeni yüzyılda yeni daha güçlü bir Türkiye için kenetlenelim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem