Türkiye- İsrail gerginliği

Erdoğan için "herhangi bir başbakan" diyen Olmert'e, Başbakan Erdoğan'dan jet cevap geldiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AB aday ülkesi Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader, Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. İki lider AB'ye üyelik süreci ile ilgili

Türkiye- İsrail gerginliği

Erdoğan için "herhangi bir başbakan" diyen Olmert'e, Başbakan Erdoğan'dan jet cevap geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AB aday ülkesi Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader, Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi. İki lider AB'ye üyelik süreci ile ilgili konuştular. Erdoğan basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, İsrail Başbakanı Olmert'in Gazze konusundaki Erdoğan'a yönelik sözlerine şöyle yanıt verdi:

ERDOĞAN'IN YORUMU

"Ateşkesle ilgili olarak bu işin 2 günde biteceği söylendi ama ne yazık ki esir İsrail askerinin bu ateşkes anlaşmasına dahil edilmesi üzerine Hamas, bunu kabul etmedi. Bunu esir mübadelesinde görüşmek istedi. Filistinli binlerce çocuk, kadın, yaşlı İsrail'in elinde esir bulunuyor. Hamas'ın verdiği rakam var, İsrail'in verdiği rakam var. Bundan dolayı bir tıkanma var. Ama aşılacak gibi. Bu süreç içerisinde bize bir görev düşerse devreye gireriz. Ama bize bir şey gelmedi.

OLMERT'E JET CEVAP

Olmert'in bugünkü açıklamasına ilişkin ise Başbakan Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Bu konuya şu anda cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bütün gerçekler ortada. Siz bir ülkeyi önce arabulucu olarak istiyeceksiniz. Bu arabulucu ülkeye gelip 5. raundu görüşeceksiniz. Çok daha enteresanı "önce haberim yoktu" diyorsunuz. Sonra da "ben bununla ilgili niçin şuraya buraya haber vereyim". Bunun neresine inanacaksınız? Bunlar geleceğe yönelik güven sorunu doğurur. Liderler güven sorunu yaratamaz. Siyaset güven sorunu doğuran bir kurum değildir. Güven sorunu başlarsa herkes farklı tepkilere girer. Biz uluslararası barışa asla darbe vurma eğiliminde olmadık. Bu yönde adım atıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem