Türkiye için önemli seçim anı

192 üyeli BM Genel Kurulundaki oylamada, BM ülkelerinin daimi temsilcileri oy kullandı. Türkiye'nin Batı Avrupa Grubundan İzlanda ve Avusturya'ya karşı yarışacağı seçimlerde, Türkiye'nin 2009-2010 üyeliğine seçilmesi için Genel Kurul'da kullanılacak oylar

Türkiye için önemli seçim anı
192 üyeli BM Genel Kurulundaki oylamada, BM ülkelerinin daimi temsilcileri oy kullandı.

Türkiye'nin Batı Avrupa Grubundan İzlanda ve Avusturya'ya karşı yarışacağı seçimlerde, Türkiye'nin 2009-2010 üyeliğine seçilmesi için Genel Kurul'da kullanılacak oyların üçte ikisini alması gerekiyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan bir haftadır New York'ta BM'de temsil edilen bölgesel gruplara üye ülkelerin daimi temsilcileriyle çeşitli toplantılarda bir araya geldi ve Türkiye'nin BMGK üyeliği için destek talebinde bulundu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in oy kullandığı seçimlerde ilk turda adaylar üçte iki çoğunluğa ulaşamazlarsa ikinci tur oylama yapılacak. Oylama turları, seçilmek için gerekli olan çoğunluğa ulaşılıncaya kadar devam edecek.

Türkiye'nin aday olduğu Batı Avrupa grubundan BMGK'ya 2 ülke seçilecek.

Diğer bölgesel gruplarda Afrika bölgesinden Uganda, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinden Meksika tek aday olarak seçimlere girerken, Asya grubunda İran ve Japonya yarışacak.

BMGK'ya bugün 2 yıllığına toplam 5 geçici üye seçilecek. Yeni seçilen üyeler görevlerine 1 Ocak 2009'da başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem