"Türkiye Cumhuriyeti bütündür"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörizmin hedefinin, propagandasını yaptırmak olduğunu ve buna fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, ''Hiçbir ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve bütün olacağız'' dedi. Başbakan Erdoğan, Elazığ Öğr

"Türkiye Cumhuriyeti bütündür"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörizmin hedefinin, propagandasını yaptırmak olduğunu ve buna fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, ''Hiçbir ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve bütün olacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Elazığ Öğretmenevi önündeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarından bahsederek, Elazığ'a yapılan yatırımları anlattı. Bir taraftan halka hizmet yolunda gece gündüz çalıştıklarını, bir yandan da ülkenin sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Erdoğan, sözü terörle mücadeleye getirdi.

Türkiye'nin tarihi misyonu ve bulunduğu coğrafya nedeniyle hiçbir zaman rahat bırakılmayan, daima gizli ya da açık saldırılara maruz kalan bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu saldırıların en alçakçası ise şüphesiz terör yoluyla yapılanlardır. Her şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Hainlerin cezalarını bulmaları artık bu acıyı hafifletmiyor ama terörle mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu, serinkanlılığı muhafaza etmenin önemli olduğunu da biliyoruz. Terör örgütünün hedefi, toplumsal direnci kırmak, yılgınlık oluşturmaktır.''

Erdoğan, terör örgütüyle halk arasındaki irtibatın kesilmesinin önemli olduğunu belirterek, ''Bunu hep beraber sağlayacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Toplumsal psikolojimizi bozmadan birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetleneceğiz. Biliyorsunuz terörizmin hedefi, propagandasını yaptırmaktır. Buna da fırsat vermeyeceğiz. Biz birbirimize sarılacağız. Ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Boşnakıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazasıyla, ne olursa olsun, hiçbir ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve bütün olacağız.''

Yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışta olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bunun halkı birbirine kenetlediğini dile getirdi. Erdoğan, ''Unutmayın biz dimdik ayakta durdukça, biz birbirimize sarıldıkça, birbirimizi sevdikçe, birbirimize inandıkça, birbirimize güvendikçe terör zafiyet bulacaktır'' dedi.

İçte ve dışta başarılı bir iktidarın iş başında olduğunu kaydeden Erdoğan ''ancak bunu hazmedemeyen içeride ve dışarıda muhaliflerin de düşmanların da olduğunu'' söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem