Türkiye, Belçika'daki PKK Yandaşlarının Saldırısını Kınadı: Barış Tehdit Altında

Türkiye Dışişleri, Belçika'da PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına saldırısını kınadı, olayın Batı Avrupa'da barışı tehdit ettiğini belirtti. Can kaybı olmadı, yaralananlar var. Diplomatik temaslar sürüyor.

Türkiye, Belçika'daki PKK Yandaşlarının Saldırısını Kınadı: Barış Tehdit Altında

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Belçika'da meydana gelen olaylara ilişkin bir açıklama yaparak, PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına yönelik saldırılarını kınadı ve bu durumun Batı Avrupa'daki toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini vurguladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 24 Mart tarihinde Belçika'nın Leuven şehrinde bir araya gelen PKK militanlarının, Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef aldığı belirtildi. Gerçekleşen saldırılarda herhangi bir can kaybının olmadığı, ancak bazı vatandaşların yaralandığı aktarıldı.

Türkiye'nin Brüksel ve Ankara'daki yetkililerinin, yaşanan olaylar karşısında Belçika makamları ile hemen temas kurduğu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın olayların yaşandığı gece Belçika'nın Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. Belçika'da bulunan Türk diplomatik temsilcilerinin de olaydan etkilenen Türk vatandaşlarıyla görüştüğü bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Belçika'daki Türk toplumunun olaylar karşısında gösterdiği sağduyulu tavır ve Belçika emniyet güçlerinin etkili müdahalesi sayesinde durumun daha da kötüleşmesinin önüne geçildiği belirtildi. Saldırıları gerçekleştirenler hakkında yerel makamlar tarafından soruşturma başlatıldığı da açıklamanın detayları arasında yer aldı.

Son olarak, Dışişleri Bakanlığı, yaşanan bu olayların PKK'nın Batı Avrupa'daki varlığının toplumsal barış ve kamu düzeni için oluşturduğu tehdidi bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem