Türk Telekom Grevde Kararlı

İşverenin enflasyon hedefi kadar zam önerdiği Türk Telekom'da grev kararı kesinleşti. Haber-İş, 15 Eylül'e kadar grev kararı alacak.Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, resmi arabulucu süresinin dolması nedeniyle 20 gün içinde grev kararı almak zorunda olduk

Türk Telekom Grevde Kararlı

İşverenin enflasyon hedefi kadar zam önerdiği Türk Telekom'da grev kararı kesinleşti. Haber-İş, 15 Eylül'e kadar grev kararı alacak.


Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, resmi arabulucu süresinin dolması nedeniyle 20 gün içinde grev kararı almak zorunda olduklarına dikkat çekerek, buna rağmen bekleme süresinde içerisinde Telekom yetkilileri ile görüşebileceklerini söyledi.

Türk Telekom ile Haber-İş arasında görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle resmi arabulucu raporunu pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teslim edecek. Raporun tesliminden itibaren Haber-İş'in yasal olarak 20 gün içinde grev kararı alması gerekiyor. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, ANKA Ajansı'na yaptığı açıklamada, resmi arabulucu süresinin bitmesine rağmen işverene 6 günlük ek bir süre verdiklerini hatırlatarak, bu süre içinde de uzlaşmaya varamadıklarını kaydetti.


"TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL SENDİKAYIZ"

Kapsam dışı ve ücret konusunda hala anlaşamadıklarının altını çizen Akcan, “Telekom şebekesinin ana omurgasını oluşturan bölümler sendika kapsamı dışına çıkarılmak isteniyor. Biz terör örgütü değiliz, sendikayız. İşçilerin haklarını arıyoruz. Sendikalı olanlarla olmayanlar arasında ücret farkı da var. Bu ücret adaletsizliği kaldırılmalı. Aradaki fark sendikasızlığı teşvik ediyor” diye konuştu. Akcan, sorunu masada çözmek istediklerine işaret ederek, her zaman görüşmeye açık olduklarını belirtti.


HEDEFLENEN ENFLASYON ZAMMI UZLAŞMAZLIĞI

Türk Telekom, Haber-İş'e ilk ve ikinci yıl ücretlerde ve sosyal yardımlarda yüzde 4 zam teklif etmiş, Haber-İş ise ilk yıl yüzde 38, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon ve yüzde 5 refah payı ödenmesini istemişti. İşverenin stratejik öneme sahip olması nedeniyle bazı işyerlerinin sendika kapsamı dışına çıkarmak istemesi ve ücret adaletsizliği nedeniyle taraflar uzlaşamamışlardı. Türk Telekom 15 günlük resmi arabulucu sürecinin 6 gün uzatılmasını istemişti. 6 günlük süre içinde bir araya gelen taraf ücret ve sendikalı kapsamının daraltılması maddelerinde anlaşamamışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem