Türk jetleri Zap bölgesini vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu belirlenen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir gruba, bu akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca hava saldırısı icra edi

Türk jetleri Zap bölgesini vurdu
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu belirlenen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir gruba, bu akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca hava saldırısı icra edildiğini ve hedefin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü bölgesinde Bayraktepe saldırısına katılan bölücü terör örgütü mensuplarının takibinin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Bu kapsamda 4 Ekim 2008 tarihinden bu yana 7. kez, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir gruba, 12 Ekim 2008 akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca hava taaruzu icra edilmiş ve hedef tam isabetle vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem