Türk Havacılık Sanayisi, Airbus Anlaşması Sonrası Büyük İşbirliği Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak

Türk Havacılık Sanayisi, 355 Uçaklık Airbus anlaşması sonrası büyük bir iş birliği etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Türk Havacılık Sanayisi, Airbus Anlaşması Sonrası Büyük İşbirliği Etkinliğine Ev Sahipliği Yapacak

Türk Hava Yolları'nın Airbus ile gerçekleştirdiği toplam değeri 70 milyar doları bulan 355 uçaklık anlaşmasının ardından, Türk havacılık sanayisi için beklenen 20 milyar dolarlık iş hacmi fırsatını değerlendirmek üzere yarın başlayacak olan 6. ICDDA (Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri), OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenecek. Etkinlik, 40 ülkeden katılımcıları ATO Congresium'da ağırlayacak.

Üç gün sürecek olan bu kapsamlı etkinlik, askeri ve sivil alanlarda faaliyet gösteren ana sanayi firmaları ile KOBİ’leri yeni pazarlar bulma, iş fırsatları yakalama ve stratejik ortaklıklar kurma amacıyla bir araya getirecek. Etkinlik süresince, konferanslar ve seminerler düzenlenecek ve katılımcılar binlerce birebir iş görüşmesi yapma şansı bulacak.

Etkinliğin açılış konuşmaları, OSSA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve diğer önemli isimler tarafından yapılacak. Özellikle "Uluslararası Havacılık ve Uzay Sektöründe KOBİ'lerin Yeri" başlıklı oturum, yerli ve uluslararası sektör liderlerini bir araya getirerek KOBİ'lerin sektördeki yerini tartışacak. Panelde Airbus, Boeing ve Leonardo gibi devlerin yanı sıra THY ve TÜRKSAT gibi Türk şirketlerinden üst düzey yöneticiler yer alacak.

Etkinlik kapsamında, OSSA ve üyeleri, THY ve Airbus heyetleriyle çeşitli düzeylerde stratejik görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca, sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi ve savunma yeteneklerini küresel teknoloji fırsatlarına dönüştürme konularında da çeşitli oturumlar düzenlenecek.

Bu büyük buluşma, Türkiye'nin havacılık sanayisindeki yerli payını artırmak ve global arenada daha etkin bir rol oynamak adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem