Türk Hava Yolları'ndan Tarihi Başarı: 83,4 Milyon Yolcu Taşındı

THY, 2023'te 83,4 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı. İç ve dış hatlarda yolcu sayıları arttı. Dünyanın 4. büyük kargo taşıyıcısı oldu. İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en işlek havalimanı seçildi. THY, uluslararası ödüller aldı.

Türk Hava Yolları'ndan Tarihi Başarı: 83,4 Milyon Yolcu Taşındı

Türk Hava Yolları (THY), küresel jeopolitik gerilimler ve ekonomik belirsizliklerin gölgesinde, geniş uçuş ağı ve kalifiye iş gücü ile 2023 yılında 83,4 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı. THY'nin iç hatlarda yolcu kapasitesi yüzde 23,5 artış gösterirken, yolcu sayısı yüzde 19 yükselerek 30 milyonu aştı. Dış hatlarda ise yolcu sayısı yüzde 14 artarak 53 milyona ulaştı, Avrupa'da ise bu artış yüzde 20'yi geçti.

THY, 2023 yılında dünya genelinde dış hat yolcu kapasitesinde Kovid-19 öncesi dönemle kıyasla yüzde 27 artışla sektör liderlerinden biri oldu. Bu başarı, İstanbul Havalimanı'nı Avrupa'nın en çok uçuş sunan havalimanı yaparken, Türkiye'nin havacılık altyapısına yapılan yatırımların bir göstergesi olarak öne çıktı.

Kargo taşımacılığında da önemli bir gelişme kaydeden THY, 24 kargo uçağı ve 416 yolcu uçağıyla 133 ülkede hizmet vererek, 2023'te dünyanın en büyük dördüncü hava kargo taşıyıcısı oldu. THY, 2033 yılına yönelik stratejisi doğrultusunda, tedarik zinciri zorluklarına rağmen filosunu 46 yeni uçakla genişleterek 440 uçağa çıkardı ve toplam varlığını 1 trilyon lira (35,7 milyar dolar) üzerine taşıdı.

Türkiye'nin havacılık sektörüne sağladığı katkılarla dikkat çeken THY, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde önemli roller üstlenerek arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerini bölgeye taşıdı. Şirket, ayrıca bölge için 2 milyar liralık bağış yaparak ve 1000 adet konutun finansmanını sağlayarak sosyal sorumluluk anlayışını pekiştirdi.

2023 yılında da uluslararası ödüllerle taçlandırılan THY, APEX tarafından "5 yıldızlı küresel hava yolu", Skytrax tarafından "Avrupa'nın en iyi hava yolu" ödüllerini aldı ve World Finance tarafından "En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu" olarak seçildi. 83 bin kişilik istihdamıyla sektörün öncülerinden olan THY, gelecek hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir büyümesine katkı sunmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem