Türk gemisi yola çıktı

İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne insani yardım malzemesi taşıyan uluslararası filo, Kıbrıs açıklarında buluştuktan sonra Gazze'ye doğru yola çıktı. Güney Kıbrıs'ın engellemelerine rağmen bugün altıncı gemi de buluşma noktasına ulaşmıştı."R

Türk gemisi yola çıktı

İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne insani yardım malzemesi taşıyan uluslararası filo, Kıbrıs açıklarında buluştuktan sonra Gazze'ye doğru yola çıktı. Güney Kıbrıs'ın engellemelerine rağmen bugün altıncı gemi de buluşma noktasına ulaşmıştı.

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye gitmek üzere Kıbrıs'tan yola çıkan "Challenger 1" gemisi de Kıbrıs açıklarındaki buluşma noktasında diğer gemilerle buluşmuştu. Türk gemisi Mavi Marmara'nın diğer gemilerle birlikte Gazze'ye doğru yola çıktığı belirtildi. 

Kıbrıs'tan yola çıkan "Challenger 1" gemisi, gece saatlerinde adanın yaklaşık 30 mil açıklarında belirlenen bekleme noktasına geldi. Böylece 6 gemi buluşma noktasına ulaşmış oldu.

Gemilerde gıda, inşaat malzemeleri, ilaç ve tıbbi malzemelerin yanı sıra Gazzeli yetim çocuklara gönderilen hediyeler bulunuyor. 27 ayrı ülkedeki yetim çocuklar için yardım toplayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, toplam 16 bin yetime yardım gönderdiği belirtildi. Bağışta bulunan ailelerin her ay 70 Türk Lirası ödeyerek yardım ettiği yetim çocukların yaklaşık 10 bininin Gazze'de bulunduğu ifade edildi. Bağışçı aileler, Gazze'ye futbol topundan kol saatine, kırtasiye gereçlerinden oyuncağa, bisikletten giyime kadar çok sayıda hediye gönderdi.

İHH Yetim Birimi Koordinatörü Mine Karakaş yaptığı açıklamada, Gazze'deki yetimlere sahip çıkan ailelerin gemiyle götürülmek üzere hediyeler gönderdiğini belirterek, "Her kolinin üzerinde çocuğun ve sponsor ailenin ismi var. Gittiğimizde onlara bu kolileri teslim edeceğiz. Hediyeler bağışçı aileler tarafından alındı ve kolilerde, bisiklet, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, futbol topu, kol saati gibi hediyeler var. Ailelerin dışında bir de küçük çocukların gönderdiği hediyeler var. Biri kendi bebeğini göndermiş mesela. 4-5 yaşında, annesiyle alışverişe çıkıp oradaki kardeşlerine özel olarak hediye gönderen çocuklar var" diye konuştu.

Babası 2008 yılında ölen 4 yaşındaki Gazzeli Zeynep'e bir koli gönderen Süheyla Sevde Güler, kolinin içine bir de mektup koydu. Süheyla, içinde oyuncak bebek, kırtasiye ve giyim eşyası bulunan koliye koyduğu mektubunda şunları yazdı: "Zeynep kardeşim, ben Süheyla Sevde. 6 yaşındayım. Biz ablamla iki kardeşiz. Seninle üç kardeş olduk. Resmini görünce çok heyecanlandım. Seninle ve Gazze'deki kardeşlerimle her şeyimi paylaşmak istiyorum. Gazze'yi çok merak ediyorum. Ben de gemiyle gelmeyi çok istedim. Ama çok küçük olduğum için annem izin vermedi. İnşallah bir gün geleceğim ve seninle oyun oynayacağım. Seninle annenle ve kardeşinle tanışmış oluruz. Biz oyun oynarken hayalimize hep seni de katıyoruz."

"HİÇBİR SİLAHIMIZ YOK"

Öte yandan İngiltere'de Filistin Dayanışma Kampanyası üyesi olan Sarah Colborne, İsrail'in saldırması durumunda bütün dünyanın Filistin'e her gün yapılan zulmün bir zerresini göreceğini söyleyerek, "Böyle bir insani yardımı taşıyan filoya saldırırsa İsrail'in ne duruma düşeceğini göreceğiz. Hiçbir silahımız yok. Bize müdahale ederlerse, 3 yıldan fazla ambargo altındaki insanlara İsrail'in neler yaptığını herkes görecek. Belki de bize saldırırlarsa ambargo kalkacak. Her birimiz bunun için ölmeye hazırız" dedi.

Belçika Özgürlük Filosu temsilcisi Fatina Elnourabiti de, İsrail'in gemiler yola çıkmadan önce de şiddet kullanacağını açıkladığını ifade ederek, "Böyle bir filoya saldırması akıl alacak bir şey değil. Her türlü sonuca katlanmaya hazırız. Benim için burada olmak bir sorumluluk. Tek amacımız ambargonun ortadan kaldırılması. Birilerinin bunu yapması gerekiyor. Korkuyorum, ama gönüllü oldum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem