Türk gemisi serbest!

Somali'de kaçırılan YASA denizciliğe ait Neslihan gemisi serbest bırakıldı.

Türk gemisi serbest!

Somali açıklarında kaçırılan "M/V Yasa Neslihan" gemisinin bağlı olduğu Yasa Denizcilik Şirketinin hukuk müşaviri avukat Fehmi Ülgener, korsanlarla fidye konusunda anlaşma sağlandığını ve ödendiğini belirterek, geminin dün gece serbest bırakıldığını bildirdi.

Ülgener, korsanlarla yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini söyledi.

Fidyede anlaşma sağlanıp ödendikten sonra geminin serbest bırakıldığını bildiren Ülgener, geminin Somali'den Çin'e doğru yola çıktığını ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu ifade etti. Ülgener, mürettebatın en kısa sürede değiştirileceğini ve Türkiye'ye getirileceğini kaydetti.

Ya-Sa Denizcilik'e ait Marshall Island bayraklı "M/V Ya-Sa Neslihan" adlı gemi, 29 Ekim'de Kanada'dan aldığı 77 bin ton demir cevherini Çin'e götürürken 20 mürettebatıyla birlikte korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Geminin serbest bırakılması için 2 aydır pazarlıklar yapılıyordu. Sonunda uzlaşmaya varıldığı öğrenildi. Korsanların elinde hala 3 Türk gemisi var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem