Türk Escobar Ürfi Çetinkaya'nın suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türk Escobar olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Türk Escobar Ürfi Çetinkaya'nın suç örgütü çökertildi

İstanbul merkezli, 9 farklı ilde gerçekleştirilen büyük çaplı güvenlik operasyonu, Türkiye'nin uluslararası arenada adından söz ettiren en ünlü suç örgütü liderlerinden biri olan ve "Türk Escobar" lakabıyla tanınan Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı silahlı organize suç örgütünü hedef aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Çetinkaya'nın cezaevinde olmasına rağmen yönettiği belirtilen suç örgütüne yönelik "Kafes-44" adı verilen operasyonlar kapsamında, aralarında Çetinkaya'nın akrabaları Rüstem ve Hakan Çetinkaya'nın da bulunduğu, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan H.Y.N. dahil olmak üzere toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.

Bu operasyon, Türkiye'nin uluslararası zehir ticaretiyle mücadelesinde önemli bir adım olarak görülüyor. "Türk Escobar" olarak bilinen Ürfi Çetinkaya, uzun yıllardır uluslararası uyuşturucu ticaretinde önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Cezaevinde olmasına rağmen örgütün faaliyetlerini sürdürdüğü iddia edilen Çetinkaya'nın ağının bu operasyonla ciddi bir darbe aldığı belirtiliyor.

Operasyonun detaylarına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen "Kafes-44" operasyonlarının, İstanbul başta olmak üzere toplam 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler